KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Om klubben

Klicka för att se en större versionÅlands kraftsport klubb rf. (föreningsnummer 140.303) (FO-nummer 1972775-2) bildades 1982 och gick då från att tidigare varit en avdelning under IFK Mariehamn till att vara en fristående förening. ÅKK har under åren bl. a. hunnit med att samla på sig ett stort antal FM-medaljer av olika valörer, NM-, EM- och till och med VM-medaljer. Läs historik för kraftsporten på Åland samt för ÅKK för åren 1982-2012 här.

Mål med verksamheten

Klubbens primära verksamhet är att underlätta för våra medlemmar att aktivt tävla inom styrkelyft och bänkpress. Vår målsättning är att ha ett tjugo- tjugofemtal licensierade lyftare hos finska styrkelyftsförbundet samt att varje år arrangera Åländska mästerskap i styrkelyft och bänkpress, både klassiskt och med utrustning, arrangera ytterligare två till tre klubbtävlingar på Åland per år, arrangera tävlingsresor till Svenska Finlands Idrottsförbunds (SFIs) mästerskap samt till Finska mästerskap. I den mån att någon av klubbens medlemmar kvalar in till internationella tävlingar så finns klubben till hands och hjälper till med till exempel researrangemangen.

Klubbens aktiva medlemmar sköter och planerar själva sin träning men naturligtvis så finns klubbkamraterna där och hjälper till om så behövs, dock det är inte klubbens uppgift att styra upp detta utan det sker på den aktives eget initiativ. Styrkelyft och bänkpress lämpar sej inte för allt för unga individer och kräver ett individuellt engagemang från den aktive för att få resultat. Klubben har därför inte någon arrangerad ungdomsverksamhet, klubbens ståndpunkt är att det är den aktives eget intresse som skall driva denne framåt, det skall inte vara klubbens uppgift men vi finns där och stöttar om det behövs.

Även om klubben inte har någon arrangerad tränings- eller ungdomsverksamhet så hoppas vi skall kunna locka flera aktiva juniorer, detta genom att alla våra nu aktiva medlemmar informerar om klubbens verksamhet och därigenom skapar ett intresse som gör att nya lyftare börja tävla aktivt samt genom att intresserade själva tar kontakt med oss och ber om hjälp med att komma igång med tävlandet.

Klubbens tränings lokal är styrkesalen på  Idrottsgården i Mariehamn. Idrottsgården renoverades vintern 2001-2002 och en stor del av utrustningen i styrkesalen förnyades, det har sedan dess fyllts på med bland annat ett antal ER-ställningar, stänger och vikter.

Styrelsen för år 2016 består av ordförande Johan Lehto, Hanna Tainio vice ordförande, Ove Lehto sekreterare, Kenneth "Kenta" Sandvik kassör, övriga medlemmar är Stina Lindell och Emil Sundberg

Handledning för nybörjare i styrkelyft, se denna infosida.

ÅKK Medlemsavgift

8€ för understödande medlemmar, 15€ för tävlande juniorer upp t.o.m U17 och 30€ för övriga tävlande. Betalas in till kontonummer FI0255780440014794. OBS! Ange namn, ålder och adress då du betalar och ge om möjligt 5555 som referensnummer. Personer som vill tävla för klubben skall uppfylla kraven under §3 i klubbens stadgar, läs med om hur du betalar licens till förbundet osv här.

Stadgar, drogpolicy och tävlingsavtal

- Se klubbens stadgar
- Riktlinjer för ungdomsidrott
- Se klubbens drogpolicy och tävlingsavtal som alla som tävlar för klubben får skriva under.

Verksamhetsberättelser

- verksamhetsberättelse 2016