KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Världsrekordvikter av Sandra på SM i bänkpress

När Svenska mästerskapen i bänkpress avgjordes nu i dag nere i Nora så var det ingen högoddsare att Sandra Lönn skulle ta guldet i damernas tungvikt, hon är helt överlägsen allt motstånd. Att hon skulle bli tävlingarnas bäste dam bara hon klarade ett lyft var heller inget att fundera på, den stora frågan var helt enkelt hur mycket hon skulle klara av att lyfta och om hon skulle kunna bättra på sitt eget svenska rekord som låg på 200kg.

Hon inledde med att säkert trycka upp ingångsvikten på 190kg och guldet var alltså därmed klart så nu kunde hon satsa på rekordet. Hon begärde 207,5kg till nästa lyft vilket är över det gällande världsrekordet som innehavs av Norskan Hildeborg Hugdal på 206kg. För att slå världsrekord så krävs dock att man klarar lyftet på en internationell tävling, vilket SM inte är, så det var svensk rekord som gällde för Sandra när hon gick in till stången i andra lyftet. Med en ökning på 17,5kg från första lyftet så skulle man tro att det skulle bli att se tungt ut men också andra lyftet kom utan större problem och det svenska rekordet var också bärgat. Till sista lyftet valde hon att gå på 212,5kg och hon tryckte även den vikten, men nu var det rejält tungt och lyftet underkändes tyvärr med 2-1 av domarna.

Sandra kan alltså lägga ytterligare en SM-titel till meritlistan, hon kommer dock att få försvara titeln redan i slutet av januari nästa år då man pusslat om i kalendern och för 2013 så hålls SM i samband med SM-veckan i Falun. Vilan blir dock inte så lång för Sandra då hon kommer att tävla på SFI-mästerskapen i styrkelyft här i Mariehamn redan nästa helg, där har hon chans att också bättra på sitt eget finska rekord.

WWW.KRAFTSPORT.NU