KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Handledning för dig som vill tävla i styrkelyft

Handledning för dig som vill tävla i styrkelyft

Denna sida är för dig som är intresserad av att tävla på någon av våra lokala tävlingar arrangerade av ÅKK. Förutom att anmäla sig till en tävling så finns det en del annat att tänka på, läs igenom nedanstående info och hör av er till oss om något är oklart eller om ni har frågor!

Det ekonomiska och praktiska före tävling:

Man behöver registrera sig hos Finlands Styrkelyftförbund (SVNL) på Suomisport där man även samtycker till / accepterar antidopingavtalet.
OBS! Registreringen och antidopingavtalet måste nya tävlande ha fixat minst tre månader före första tävlingen.

Kontraktet gäller tills vidare, såvida inte nya antidopingregler gör att ett nytt kontrakt måste skrivas, vilket sker med några års mellanrum. Nuvarande kontrakt trädde i kraft år 2021.

Man kan även välja att enbart registrera sig och acceptera antidopingavtalet utan att köpa tävlingslicens, ifall man inte helt har bestämt sig för att tävla men ändå vill att tremånaders karenstiden ska börja ticka ner. Förbundet har satt en avgift på 10 € för det alternativet.

När kontraktet är ifyllt länkas man vidare till sin nätbank där man kan betala avgiften för tävlingslicens för nuvarande kalenderår. Avgiften för tävlingslicens är 95 € per kalenderår, där även avgiften för antidoping ingår. Juniorer upp till 18 år betalar 50 €.

30 € ska betalas in till Ålands Kraftsportklubb r.f. för det kalenderår man tävlar, innan man tävlar. ÅKKs kontonummer är FI0255780440014794. Juniorer upp till 18 år betalar 15 €. Skriv som meddelande födelseår och hemkommun, men om du någon gång tidigare har varit medlem räcker det med referensnumret 5555.
OBS! Dessa summor till SVNL och ÅKK bör betalas in på rätt kalenderår så att de registreras på rätt års bokföring. Alltså inga tidiga inbetalningar på hösten för följande års tävlingsavgifter.

ÅKK vill även ha ett undertecknat tävlingsavtal/drogpolicy vilket är ett krav från Ålands Idrott för att få bedriva tävlingsverksamhet under deras takorganisation. Fråga någon i föreningens styrelse efter blanketten.

Tävlingsklädsel som är obligatorisk:

OBS! Från och med den 1/1 2016 krävs det att trikåer, bälten och knävärmare är av IPF-godkänt märke, se lista över tillåten utrustning här.

- bänktrikå i alla moment (alternativt knäböjsdräkt i knäböj samt marklyftdräkt i marklyft).
- knälånga strumpor i marklyft. Liten tillverkarlogo (max 2 x 5 cm) t.ex. Nike, Adidas är ok.
- sportskor för inomhusbruk.
- korta underkläder. Eller rättare sagt: boxers och andra underkläder med "långa ben" är förbjudna.
- t-shirt med u-krage, som döljer axlarna, utan reklam. Liten tillverkarlogo (max 2 x 5 cm) t.ex. Nike, Adidas är ok.
Teknisk regelbok på svenska.
Utrustning kan köpas t.ex. på Sportheavy, LyftarshopenPowerzite, Goodlift, Voimaharjoittelu, WahlandersMM SportsStrengthshop.


Tävling:
Invägningen inleds maximalt två timmar före tävlingen börjar och avslutas 30 min före tävling.
Viktklasser för damer: 43kg (endast juniorer) - 47kg - 52kg - 57kg - 63kg - 69kg - 76 kg - 84kg - +84kg
Viktklass för herrar: 53kg (endast juniorer) - 59kg - 66kg - 74kg - 83kg - 93kg - 105kg - 120kg - +120kg
Ålderskategorier: U14 år (från 12 år), U18 år, U23 år, Öppen, 40-49 år, 50-59 år, 60-69 år, 70+ år.
På ÅM och SFIM tävlar alla i öppen åldersklass, oavsett ålder.

Vid frågor, tveka inte att kontakta ÅKK: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A
lla är välkomna!

WWW.KRAFTSPORT.NU