KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

ÅKK-året 2021

Också 2021 har på många sätt varit ett annorlunda år på grund av Covid-19 viruset och restriktioner på grund av smittan. Hela fösta halvåret blev helt utan tävlingar för våra lyftare men den tolfte juni kunde vi äntligen hålla ÅM i styrkelyft och redan helgen efter körde vi en klubbtävling i bänkpress. Under årets sista månader snurrade det sedan på mer eller mindre oförhindrat och vi höll ÅM i bänkpress den tionde september. Vi hade även en klubbtävling i styrkelyft inplanerat i mitten av november men den ställdes in på grund av för få anmälningar. SFIM i styrkelyft, en rad FM-tävlingar och internationella tävlingar med ÅKK-deltagande hanns också med under slutet av året.

Under året har vi haft 28 licensierade lyftare, nio damer och nitton herrar, klubbens medlemsantal har varit 57 fördelat på 22 damer och 35 herrar.

Finska rankinglistorna för året hittar man här och för ÅKKs del så är det kanske Stina Lindell som står för största bedriften då hon leder finska rankingen på damsindan för klassisk styrkelyft.

Vårt Instagramkonto där vi lägger ut lite blandade bilder på både stort och smått som händer i vår värld har idag 387 följare och på vår facebooksida fortsätter vi att länka in nyheter kring vår tävlingsverksamhet, främst för att sprida nyheter som läggs ut på hemsidan, idag har vi 681 följare där

Trotts att vaccineringarna rullat på så är vi ändå nu mitt uppe i den största smittspridningen vi sett hittills nu i bärjan av 2022 så hur det kommande året blir är med andra ord också det högst osäkert.

Gott Starkt och Friskt År till er alla!

WWW.KRAFTSPORT.NU