KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Emil fyra på FM i klassisk styrkelyft

Idag var det Emli Sundbergs tur att tävla på FM i klassisk styrkelyft, femton lyftare fanns med i förhandsanmälningarna till herrarnas 105kg klass och Emil var där rankad femma. Formen inför tävlingenhar varit bra men en förkylning under de sista dagarna gjorde att dagsformen var lite osäker.

Han inledde med säkra 250kg i första böjen, ökade sedan till 260kg i andra och klarade även det. Till sista ökade han en femma till 265kg men fastnade tyvärr halvvägs. I bänken blev det samma sak, han klarade de två första lyften på 160kg och 167,5kg säkert men sedan var det stopp i sista med 172,5kg lastat. Också i marken blev det samma, han drog först 280kg, sedan 300kg men bommade sista lyftet då han försökte på 305kg. Totalt blev det 727,5kg vilket räckte till en fjärde placering totalt. Kanske var det förkylningen som spökade så att det där lilla sista inte fanns idag, men med tanke på att totalen endast är tre kilo från Emils eget åländska rekord så var det klart godkännt! Guld, silver och brons i klassen gick på 770kg, 747,5kg respektive 740kg.

Kompletta resultat från mästerskapen kommer här.

Stort grattis till alla våra FM-lyftare, i vanlig ordning så presterades det riktigt bra av alla. I och med att man justerat om i tävlingskalendern inför nästa år så kommer nästa FM i klassisk styrkelyft att avgöras redan i mitten av mars och vi hoppas naturligtvis på att det kommer att finnas en rad ÅKK-lyftare på plats också då (alla sugna, här finns kvalgränserna)

 

WWW.KRAFTSPORT.NU