KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Tävlingstätt slut på året

Året närmar sej sitt slut men ännu är det en del tävlingar på gång för ÅKK-lyftarna, först ut är det Kenta som trotts att ryggen ännu inte är helt 100 kommer att åka ner till Tjeckiska Pilsen och tävla på VM i styrkelyft. På grund av ryggen så är det knappast aktuellt med några rekordvikter i varken knäböj eller marklyft, men bänken bör han kunna vara med och slåss om en delgrensmedalj. Motståndet är dock tufft och det kan bli en spännande tävling. Kenta tävlar lördag 18 november, se anmälningslistorna här.

Finska mästerskapen i klassisk bänkpress avgörs i Ekenäs den 1-3 december och ÅKK har fem lyftare anmälda. Junioren Liam Kagg tävlar i 83kg klassen U17, junioren Anton Bergman i 74kg klassen U20, Hanna Tainio i damernas 63kg klass, Ove Lehto i herrarnas +120kg klass samt veteranen Klas Helén i 105kg klassen M70. Se kompletta anmälningslistor här.

Finska mästerskapen i klassisk styrkelyft avgörs 8-10/12 i Pornainen och där finns tre ÅKK-damer med, Stina Lindell och Hanna Tainio i 63kg klassen, Paulina Lindblad i 72kg klassen. De får sällskap av Emil Sundberg som tävlar i 105kg klassen. Kompletta anmälningar finns här.

WWW.KRAFTSPORT.NU