KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Tre ÅKK-lyftare tävlar på EM i bänkpress nere i Spanien

Årets Europamästerskap i bänkpress avgörs nere i spanska La Manga med början idag och tre ÅKK-lyftare kommer att representera Finland under tävlingarna.

Veteranen Klas Helén är först ut och tävlar 105kg klassen för veteraner över 70år under fredagen. Fem lyftare är anmälda i klassen och ser man på förhandsanmälningarna så är Klas inte i possition för någon medalj den här gången.

Marcela Sandvik tävlar i damernas 52kg klass där den enda motståndaren är landslagskamraten Hanna Rantala, hon är vanligen ett snäpp vassare än Marcela men vi hoppas i vanlig ordning på att det skall bli en kamp om guldet i slutänden.

Under söndagen avgörs herrarnas +120kg klass och där finns Kenneth "Kenta" Sandvik med och ser man till förhandsanmälningarna så får han anses vara storfavorit till guldet. Bakom honom jagar dock en rad vassa lyftare, bland annat Norges McColl, så Kenta behöver prestera på hög nivå om han skall hålla för favorittrycket.

Tävlingarna kan ses live via denna sida, Klas tävlar på fredag med början kl 12:00 finsk tid, Marcela tävlar på lördag med början kl 15:00 finsk tid medan Kenta dyker upp på söndag med början kl 14:00 finsk tid.

WWW.KRAFTSPORT.NU