KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

VM-silver till Sandra på 202,5kg

Sandra Lönn var idag tillbaka på tävlingslavan i VM-samanhang, 2015 stod hon överst på pallen med ett nysatt världsrekord på 235kg i bagaget då VM arrangerades på hemmaplan i Sundsvall. Tyvärr så blev det inte så mycket tävlingar för Sandra under 2016 på grund av en krånglade axel och formen inför dagens tävling var inte heller helt hundra. Allt detta sammanslaget gjorde att ingångvikten hamnade på relativt blygsamma 180kg. Vassaste motståndarna, Danmarks Anette Rehof Christensen och Ungerns Agnes Szabo, hade 185kg respektive 190kg som ingångar.

Sandras första lyft såg inte helt övertygande ut men kom upp utan problem medan både danskan och ungerskan satte sina lyft säkert. Till andra lyftet begärde Sandra upp 192,5kg och klarade även det, lite mer övertygande den här gången. Danskan fick kämpa med 195kg men fick upp det, ungerskan satte samma vikt säkert. Inför sista lyftet var det med andra ord mer eller mindre jämt, ungerskan var dock lättast av de tre och hade lottfördel, dvs hon kunde avvakta och gå på samma vikt som de andra och ändå vinna. Sandra var först ut av de tre med 202,5kg lastat och hon fick till en riktig fullträff och tryckte upp stången hur lätt som helst vikten kunde lika gärna ha varit en ingångsvikt. Sista lyftet var dock gjort och Sandra kunde nu bara sätta sej ner och se vad de andra kunde göra. Ungerskan valde att också hon gå på 202,5kg och klarade också hon övertygande. Danskan valde att försöka ta hem guldet med 205kg lastat i sitt sista lyft, det blev dock för tungt för henne idag och Sandra var därmed klar silvermedaljör.

Lite snöpligt kanske att sista lyftet var så lätt, det fanns utan tvekan både tio och femton kilo mer, men silver och ett tydligt besked om att hon ännu är med i världstoppen gör säkert att Sandra känner sej nöjd med dagen ändå.

Video från tävlingen hittar man här. I morgon tävlar Kenta och Ove med början 13:00.

 

 

WWW.KRAFTSPORT.NU