KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Årets SFI-mästerskap i bänkpress avgörs i Mariehamn lördagen den 7 maj, VM-medaljörer på plats

Nästa lördag, 7 maj, avgörs årets SFI-mästerskap i bänkpress på Idrottsgården i Mariehamn. Det kommer att tävlas både klassiskt och med utrustning, till den klassiska tävlingen har vi tjugotre anmälda lytare och till utrustningstävlingen är sju lyftare anmälda.

Som vanligt så är det bra bredd på deltagarna med allt från värdlselit till relativa nybörjare, till exempel så är Sibbos junior Susanna Törrönen med i den klassiska tävlingen, för henne blir SFIM lite av en uppvärmning inför VM i klassisk bänkpress som avgörs nere i Syd Afrika helgen efter. På herrsidan finns bland annat föredetta landslagslyftaren Stefan Westerholm från Hangö med i både klassiska och utrustningstävlingen.

Sist men inte minst så är tungvikts VM-medaljörerna från förra helgens världsmästerskap nere i Danmark på plats i form av ÅKKs Ove Lehto och Malaxs Fredrik "Freddi" Smulter. Freddi är anmäld i både klassiska och utrustningstävlingen medan Ove endast kör med utrustning.

SFIM har genom åren stått för en lång rad historiska lyft, till exempel när Kenneth "Kenta" Sandvik 2005 slog till med världsrekord då vi höll tävlingen utomuhus på torget här i Mariehamn eller 2012 då Freddi slog inofficiellt världsrekord. Vi har domare med licens att dömma upp till finska rekord på plats och vi hoppas att Freddi skall vara revanchsugen efter förra helgens silvermedalj och kunna bjuda publiken på ett nytt rekordförsök med över 400kg på stången!

Tävlingarna hålls uppe i Idrottsgårdens stora hall den klassiska tävlingen början klockan 12:00 och utrustninstävlingen börja klockan 13:30, se kompletta anmälningslistor samt invägningstider här. Frivilligt inträde som går oavkortat till ÅKKs tävlingsverksamhet.

ÅKKs andra VM-medaljörer, Marcela och Kenneth "Kenta" Sandvik kommer inte att delta under tävlingen då de båda två kommer att lyfta på EM i styrkelyft som går nere i Tjeckien den 11-14 maj. Kenta kommer dock att sitta som domare i tävlingen.

Vi ställer i ordning inför tävingen med början klockan 19:00 på fredagskvällen.

WWW.KRAFTSPORT.NU