KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Veteran VM-guld till Kenta på VM i bänkpress

Kenneth "Kenta" Sandvik lyckades inte kvala in till seniorlandslaget i bänkpress i år då både Ove Lehto och Fredrik "Freddi" Smulter lyfte mera än honom på finska mästerskapen. Då Kenta är veteran sedan förra året så var det bara för honom att ställa upp i veteranklassen istället för vara med och slåss om medaljerna i öppna klassen då det drog ihop sej till VM i bänkpress nere i danska Rödby.

+120kg klassen för veteraner M1 avgjordes under dagen och Kenta kunde gå in och säkra upp guldet redan i första lyftet med ett lyft på 335kg, ingen av de övriga deltagarna kunde hota honom. Till andra lyftet säkrade han upp ledningen ytterligare med 345kg vilket kom upp utan problem, till sista lyftet valde han att göra ett försök att bättra på sitt eget veteranvärldsrekord med 375kg, vänster armen blev dock att släpa lite och han orkade inte trycka vikten hela vägen upp. Guldet var som sagt ändå hans med god marginal, Frantisek från Tjeckien tog silver på 322,5kg och bronset gick också till Tjeckien på 292,5kg. Kenta blev också mästerskapets bäste M1 veteranlyftare på poäng.

Starkt jobbat av Kenta som dragits med lite småskador den senaste tiden!

På lördag tävlar frun Marcela Sandvik i damernas -52kg klass och på söndag är det dags för Ove och Freddi då herrarnas öppna +120kg klass avgörs.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU