KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Skadad Ove satte finskt veteranrekord i klassisk bänk med 250,5kg

Ove Lehto tävlade idag under veteran FM i klassisk styrkelyft, inför tävlingen har formen varit bra och målet var att jaga de finska veteranrekorden i +120kg över 40år. Tyvärr så fick han innan han åkte iväg till tävlingen muskelkramp i höften vilket gjorde att han inte ens var säkerpå om han skulle kunna vara med då han kom till invägningen.

Uppvärmingen i knäböj gick men kändes inget vidare och han valde att gå in på 265kg vilket i praktiken blev ett maxlyft, han valde att avstå flera böjar. I bänken lyckades det bättre och han klarade ingången på 235kg utan problem. Till andra lyftet begärde han upp nya finska rekordvikten 250,5kg vilket också kom hela vägen upp utan problem. Han ökade till 252,5kg till sista lyftet vilket han dock inte lyckades pressa hela vägen. I marken kändes uppvärmningen hyfsat men i ett av lyften knäppre det till i ena baklåret och han valde i och med detta att endast dra symboliska 65kg i marken för att få bänkrekordet registrerat och avslutade därefter tävlingen. Totalt blev det en bottennotering på 580,5kg vilket inte räckte till någon pallplats.

En klar besvikelse för Ove då han i princip varit skadefri en längre period och formen varit på uppgående, bänkrekordet fick bli lite plåster på såren.

WWW.KRAFTSPORT.NU