KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Marcela och Ove hämtade hem ännu ett var sitt FM guld och blev bästa lyftare

Både FM i styrkelyft med utrustning och FM i bänkpress med utrustning avgörs denna helg uppe i Ylitornio. Orsaken till att man har slagit ihop båda mästerskapen under en och samma helg är det minskade antalet deltagare i utrustningstävlingarna. Under dagen var det öppna mästerskapen i styrkelyft som avgjordes och för ÅKKs del innebar det att Marcela Sandvik tävlade i damernas 52kg klass medan Kenneth "Kenta" Sandvik och Ove Lehto fanns med i herrarnas +120kg klass.

Marcela tävlade ensam i sin klass men gick ändå på för fullt och fick ihop en fin serie på 140kg i knäböj, 115kg i bänkpress och 145kg i marken vilket gav 400kg totalt. Det blev naturligtvis guld i och med att hon var ensam, men hon blev ockå tävlingarnas bäste damlyftare på poäng. Knäböj, marklyft och total ät nya SFI-rekord för veteraner.

Kenta har haft problem med en lårskada så hans uppladdning inför tävlingarna har inte varit de bästa, han valde ändå att försöka köra på för fullt men tyvärr så blev det stop redan i första knäböjen då han blev helt nere med 380kg på ryggen. Tyvärr verkar det som att han slagit upp skadan igen och han valde att avbryta tävlandet. Ove satte 365kg i första böjen, fick sedan upp 380kg i andra men hamnade i lite obalans och var tvungen att ta ett steg innan han fått racksignal av domaren vilket innebar att det var underkänt. Han gick om på samma vikt i sista och klarade. I bänken gick Ove in säkert på 340kg, satte sedan 360kg i andra och var riktigt nära att klara nya personbästavikten 375kg i sista men orkade inte låsa ut de sista centimetrarna. I marken blev det tyvärr bara ingången på 325kg, han gjorde ett försök på 340kg i andra lyftet men greppet i högernhanden släppte och han valde sedan att stå över sista lyftet. Totalt blev det 1065kg och guld före Jari Martikainen som hade serien 375-250-360=985kg. Ove blev också tävlingarnas bäste herrlyftare.

I morgon är det dags för bänkpress-tävlingarna där Marcela finns med igen tillsammans med Erika Gadzová på damsidan, Kenta är anmäld på herrsidan men vi får se hur allvarlig hans skada är om det blir någon mera tävling för honom denna helg.

WWW.KRAFTSPORT.NU