KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Silver till Rasmus på FM-debuten!

ÅKK-junioren Rasmus Eklund debuterade idag i FM-sammanhang under finska juniormästerskapen i klassisk styrkelyft som avgörs denna helg uppe i Kankaanpää. Han tävlade i 74kg klassen för juniorer U20 efter att ha bantat hårt de senaste veckorna för att komma ner i klassen, han vägde 79,4kg på ÅM för bara en månad sedan och vågen stannade idag på 73,37kg. Även om träningen gått bra så är det alltid tufft att komma till en tävling hårt bantad och han fick en del problem i knäböjen där han fick ingångsvikten på 170kg först i sista lyftet, de två första dömdes bort av domarna på grund av dåligt djup.

Efter böjen valde han att sänka ingångarna i både bänken och marken för att vara på säkra sidan. I bänken gick han in på 125kg men fick tyvärr första lyftet bortdömt då rumpan inte hölls i bänken, han satte sedan vikten säkert i andra lyftet och ökade till 132,5kg i sista vilket han också klarade. I marken gick han in på 185kg och då han i det läget låg i en guldstrid totalt med KaVo-lyftaren Jaakko Lähteenmäki så blev det 197,5kg i andra lyftet för att matcha den hans resultat. Till sista lyftet valde Rasmus att gå på nya personbästat 212,5kg och klarade, Lähteenmäki kontrade med 227,5kg i sin sista mark och tog därmed guldet med minsta möjliga marginal med 517,5kg totalt mot Rasmus 515kg totalt vilket gav silver.

Kanske lite snöpligt att vara så nära guldet men Rasmus insatts är ändå imponerande då han vid sin första sörre tävling pressade ner kroppsvikten och ändå lyckades sätta personbästa i både knäböj och marklyft samt totalt, samtliga resultat är också nya SFI-rekord i klassen! Detta var inte heller någon perfekt tävling för Rasmus och jag är övertygad om att han kommer att bättra på dessa resultat ytterligare inom kort! Med på resan som coach var Anton Bergman samt Rasmus mor.

Resultat från dagen hittar man här, under dagen i morgon tävlar vår andre junior Hannes Immonen i 93kg klassen U23.

WWW.KRAFTSPORT.NU