KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Åländska mästerskap och klubbtävlingar 2016

I och med att finska förbundet har gjort om en del i sin tävlingskalender inför 2016, så blir det också lite justeringar i vår tävlingskalender. Vi har beslutat att Åländska mästerskapen, där vi de senaste åren har haft två olika datum; ett för klassiska och ett med utrustning, kommer att slås ihop så att både ÅM i klassisk styrkelyft och styrkelyft med utrustning kommer att avgöras på en och samma dag, närmare bestämt lördagen den 28 maj.

Vi kommer också under 2016 att för första gången arrangera Åländska mästerskap i bänkpress, också det både klassiskt och med utrustning och planen är att den tävlingen blir lördagen den 17 september. I och med detta så kommer inget ÅKK Sommar RAW att arrangeras detta år.

Redan den 27 februari är det dock dags för årets första klubbtävling i styrkelyft, främst klassiskt men om intresse finns så kan det också bli aktuellt med en utrustningstävling under samma dag. Målet är också att vi skall ha en likadan klubbtävling under hösten, preliminärt datum 12 november.

Vi hoppas att klubbtävlingen den 27 februari skall locka lite nya lyftare, dock bör alla nya lyftare observera att finska styrkelyftsförbundets antidopingavtal måste vara inskickat _senast tre månader före tävlingen_, alltså före den 27/11! Information om hur du går till väga hittar du här, tveka inte heller att ta kontakt om du är intresserad!

WWW.KRAFTSPORT.NU