KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Europarekord och guld till Marcela, guld till Sandra!

Europamästerskapen i bänkpress för veteraner avgörs som bäst i Tallinn, under dagen tävlade Marcela Sandvik och Sandra Lönn i 52kg klassen respektive +84kg klassen för 40åringar. Motståndet för dem båda var ganska obefintligt och båda kunde i praktiken helt sikta in sig på sina egna lyft och ändå vara säkra på guldet. Marcela var först ut och hon inledde starkt med att sätta 105kg och 110kg i sina två första lyft, till tredje och sista lyftet begärde hon upp nya europarekordet för veteraner över 40 år, 120,5kg, på stången och satte sedan också den vikten rätt säkert!
Efter tävlingen fick hon göra ett dopingtest. 

Sandra har dragits med en envis förkylning under de senaste veckorna vilket naturligtvis också märktes på hennes insats, hon satte dock alla tre lyft utan problem med 210kg i sista, en bra bit under hennes normalnivå men ändå godkänt med tanke på förutsättningarna och det räckte också till guld i klassen med god marginal.

Dagens resultatskörd blev med andra ord två guld och ett europarekord! Vi får hoppas på att gåbbarna kan prestera lika bra då det är dags för dem, Ove Lehto och Kenneth "Kenta" Sandvik, att tävla i morgon i +120kg klassen för 40åringar.

Klas Helén var också på plats och tävlade under gårdagen i 93kg klassen för veteraner över 70år, han satte ingångsvikten på 110kg men bommade sedan sina två följande lyft på 115kg och slutade på fjärde plats.

Här kan man se dagens tävling, Marcelas Europarekord finns 35:40 in i filmen och här finns prisutdelningen.

WWW.KRAFTSPORT.NU