KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Fem starka insatser av ÅKK på FM i klassisk bänkpress

Under lördagen och söndagen arrangerades finska mästerskapen i klassisk bänkpress i Ylöjärvi och fem ÅKK-lyftare fanns på plats. Stina Lindell och Paulina Lindblad tävlade i damernas 63kg klass, båda efter att ha dragit ner på vikten en del de senaste dagarna. Stina lyckades trots viktnedgången bra och satte nytt personbästa med 77,5kg i sitt andra lyft, hon försökte sedan på 82,5kg i sista för att ta sig upp på medaljplats men lyckades inte med den vikten den här gången. Hon slutade därmed fyra men fick ändå med sig nytt SFI-rekord i klassen. Paulina satte också nytt personbästa med 57,5kg i sitt andra lyft, 62,5kg i sista blev dock för tungt och hon slutade på elfte plats, totalt tretton lyftare deltog i klassen.

Junioren Anton Bergman lyckades tangera personbästat med 115kg i andra lyftet men bommade sedan på 120kg i sista, detta räckte dock till en bronsmedalj i 83kg klassen U20. Philip Åsgård, också han junior, tävlade i 83kg klassen U23 och tryckte 130kg i sitt andra lyft men bommade sedan på nya personbästavikten 135kg i sista vilket gav en fjärdeplats.

Ove Lehto tävlade i +120kg klassen för herrar där han satte alla sina tre lyft säkert med 242,5kg i sista, dock ficka han nöja sej med silvret efterson Malax IFs Fredrik "Freddi" Smulter lätt tryckte upp 260kg i sitt andra lyft men han bommade sedan på nya finska rekordvikten 282,5kg.

Alla resultat från helgen hittar du här.


WWW.KRAFTSPORT.NU