KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

VM i bänkpress, brons till Marcela Sandvik. Sandra Lönn och Kenneth "Kenta" Sandvik tävlar fredag och lördag

VM i bänkpress har dragit igång och tävlingarna avgörs i Sundsvall, Sverige. För ÅKKs del så innebär det att Marcela och Kenneth "Kenta" Sandvik samt Sandra Lönn återigen är i hetluften. Marcela tävlade redan nu under eftermiddagen i damernas 52kg klass där tyvärr endast fyra lyftare kom till start. Marcela som inte riktigt har kommit tillbaka till sin gamla nivå som hon hade före "mammaledighet" men hon presterade bra idag då hon satte 105kg i ingångslyftet, 110kg i sitt andra lyft. Till tredje lyftet låg hon på bronsplats och upp till silver och guld var det så pass långt att hon istället för att försöka bättra på sin placering så valde hon att göra ett försök på 117,5kg vilket skulle vara nytt europarekord för veteraner om hon klarade, tyvärr så blev det lite för tungt den här gången men ännu en VM medalj till Marcela som alltså slutade trea och hennes resultat är också nytt finskt veteranrekord. Silver och guld gick till Ryssland och Japan på 125kg respektive 127,5kg.

Sandra tävlar i damernas +84kg klass i morgon där hon ligger först i förhandsanmälningarna och får anses vara storfavorit till guldet medan Kenta, som tävlar under lördag, får ses som lite av en underdog då han ligger fyra i förhandsanmälninganra efter de tre toppnamnen i +120kg klassen. Och det är just +120kg klassen som är tävlingarnas stora dragplåster i och med att hemmalyftaren, Sveriges Fredrik Svensson, ställs mot den regerande världsmästaren från Finland, Fredrik "Freddi" Smulter samt världsmästaren från 2013, USAs Jonathan Leo, alla med kapacitet att göra över det gällande världsrekordet på 400kg! Om någon av dessa tre misslyckas så kan dock Kenta vara framme och knipa ännu en VM medalj.

Tyvärr så kommer jag på grund av arbete och resor inte att ha möjlighet att rapportera här på hemsidan varken i morgon eller på lördag, men tävlingarna livesänds via webben, Sandra tävlar med början klockan 17 finsk tid i morgon och den episka +120kg klassen avgörs under lördagen med början klockan 15 finsk tid. Live resultat och videostream hittar du här och kompletta resultat från tävlingarna dyker upp här. Håll också ett öga på vår facebook-sida där jag kommer att försöka lägga ut någon kort rapport, en längre tävlingsrapport från fredagen och lördagen kommer här på hemsidan under söndagen.

WWW.KRAFTSPORT.NU