KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Sandra och Ove tävlade på SFIM i bänkpress

Sandra Lönn och Ove Lehto var de enda ÅKK-lyftaran som deltog på dagens SFI-mästerskap i bänkpress som avgjordes uppe i Nykarleby. Liksom förra året så kördes två tävlingar under dagen, först en klassisk (raw) följt av en med utrustning, Sandra och Ove deltog båda i båda tävlingarna.

Sandra tävlade i +84kg klassen och fick till en riktigt bra tävling med tre godkända lyft på 115kg, 120,5kg och 125kg vilket innebar inte bara nytt personbästa utan även nytt finskt rekord. I tävlingen med utrustning gick hon in på 217,5kg och klarade vilket var nytt finskt rekord för veteraner, tyvärr blev det sedan två bommar på 227,5kg, andra lyftet kom hela vägen upp men underkändes med 2-1 av domarna.

Ove tävlade i +120kg klassen och mot sej hade han Malax IFs Fredrik "Freddi" Smulter. Ove inledde klassiska tävlingen med att klara 230g, satte sedan 240kg men bommade sedan på 247,5kg i sista lyftet. Freddi gick in på 252,5kg och klarade, ökade sedan till 270,5kg men bommade. Han valde att gå på 271kg i sista och då klarade han vilket innebar en förbättring av hans eget finska rekord. I tävlingen med utrustning gick Ove in på 325kg vilket han klarade lätt och han ökade till 340kg i andra men tyvärr så orkade han inte pressa vikten hela vägen.  Han valde att gå om på samma vikt igen i sista lyftet och då taggade han till så pass att han klarade lyftet vilket också gav guld i tävlingen då Freddi endast gjorde ett misslyckat lyft på 365kg och sedan avbröt p.g.a. en del småskador.

Resultat från klassiska tävlingen, resultat från utrustningstävlingen.

WWW.KRAFTSPORT.NU