KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Guld och dubbla världsrekord av Sandra på EM i bänkpress

Sandra Lönn tävlade idag på europamästerskapen i bänkpress som avgörs nere i Tjeckiska Pilsen. Som vanligt var det damernas tyngsta klass, +84kg, som gällde och favorittrycket var absolut på Sandra då hon är både regerande världs- och europamästarinna. Uppvärmningen gick inte helt bra, skjortan var rejält tight och hon hade en del problem med att ta ner stången och få till ett bra lyft. Den tänkta ingångsvikten på 202,5kg höjdes därför till 212,5kg, mera vikt ger ett stabilare lyft, men det gäller ju också att man skall kunna pressa vikten sen.

Då det var dags att gå in på tävlingslavan så var det dock inte några problem för Sandra, hon gjorde ett bra lyft på 212,5kg vilket innebar att hon bättrade på sitt eget veteranvärldsrekord med 2,5kg. Då ingen av de övriga lyftarna ens var nära att hota Sandra så valde de att försöka slå också det öppna världsrekordet i klassen genom att lasta 226kg i andra lyftet och också det kom upp utan problem! Inför sista lyftet var både världsrekord och guld klara, så det enda som fanns kvar att göra var att lasta för att försöka bli bästa lyftare under mästerskapen, en tyska i 63kg klassen pressade hela 175kg vilket gjorde att Sandra behövde göra 232,5kg för att bli bäste lyftare på poäng. Hon var väldigt nära att klara men ena armen släpade lite och hon lyckades inte få upp stången hela vägen den här gången, men helt klart har hon kapacitet för mera vikter!

Tvåan från Ungern gjorde 192,5kg och trean från Holland klarade 182,5kg. Efter tävlingen fick Sandra lämna ett dopingtest, svaret brukar dröja några veckor.

I morgon tävlar Ove och Kenta i herrarnas +120kg klass med början klockan 13:00 finsk tid, länk till sändningarna hittar man här.

WWW.KRAFTSPORT.NU