KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Europamästerskap i bänkpress 2014 avgörs nu torsdag-lördag

EM i bänkpress avgörs i dagarna i tjeckiska Pilsen som verkar ha prenumererat på stortävlingar under se senaste åren. ÅKK har tre lyftare med, Sandra Lönn i +84kg klassen samt Ove Lehto och Kenneth "Kenta" Sandvik i +120kg klassen.

Ser man på förhandsanmälningarna så ser det lovande ut för Sandra som är rankad etta och det är inte heller någon annan som ser ut att vara riktigt nära att kunna hota henne heller om hon kan prestera på sin vanliga nivå, men tävling är ändå tävling och vi hoppas att Sandra kan plocka hem sitt tredje EM guld.

Ser man på förhandsanmälningarna för herrarna så så ligger Kenta tvåa på 360kg och Ove ligger fyra på 327,5kg. Sveriges Fredrik Svensson är rankad etta på 367,5kg och han har sett stark ut på träning så han kan bli svårslagen den här gången. Kentas form däremot är mera av ett frågetecken då han nyligen fått tillökning i familjen vilket naturligtvis gjort att träningen har fått stå åt sidan. Ove tävlade ju här hemma på Sommar RAW för några veckor sedan och då tryckte han upp 350kg så han har absolut kapacitet att vara med och slåss om medaljerna också den här gången.

Tävlingarna sänds live via webben, länk till sändningarna hittar man här, Sandra tävlar på fredag med start 15:00 finsk tid, Kenta och Ove tävlar på lördag med start 13:00 finsk tid.

WWW.KRAFTSPORT.NU