KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Sandra och Ove bäst både med och utan utrustning på Sommar RAW 9

ÅKK Sommar RAW arrangerades för nionde året i rad ute på gården hos Sandra Lönn och Ove Lehto i Bjärström. Nytt för i år var att det hölls två tävlingar under samma dag, en klassisk (RAW) och en med utrustning. Orsaken till att det nu dykt upp en tävling med utrustning är enligt Ove själv att "när vi började med Sommar RAW för nio år sedan så tävlades det väldigt lite utan utrustning och vi ville lyfta fram den tävlingsformen. Idag är det snarare tvärtom, de flesta tävlar klassiskt/raw medan ytterst få tävlar med utrustning. Förhoppningsvis så kan detta locka någon att testa på att tävla också med utrustning."

Elva lyftare deltog i den klassiska tävlingen som kördes först varav tre tjejer. Erika Gadzova klarade alla sina tre lyft med 55kg i sista vilket var nytt personbästa klassiskt i 57kg klassen. Tessa Helsing gjorde sin andra tävling och hade lite problem med att få signalerna att stämma så hon fick nöja sej med ingångsvikten på 45kg i 72kg klassen. Sandra Lönn satte nytt SFI-rekord för veteraner M1 med 117,5kg i +84kg klassen.

Kenneth Lundsten var ensam lyftare i 74kg klassen där han klarade 132,5kg. Dagens debutant var Henry "Hebbe" Hermans i 83kg klassen där han tryckte 85kg i sitt sista lyft.

Hannes Immonen och Jonas in de Betou tävlade i 93kg klassen, Hannes klarade 140kg och Jonas stannade på95kg efter två bommar på 100kg.

Anders Johansson och Marcus Segerström gick i 105kg klassen, Anders fick 160kg medan Marcus fick nöja sej med ingångsvikten 125kg.

Daniel Rundberg tävlade ensam i 120kg klassen och klarade samtliga sina tre lyft med nytt personbästa på 140kg i sista. Ove Lehto tävlade i +120kg klassen och också han klarade alla sina lyft med 237,5kg som bäst vilket var nytt SFI-veteranrekord M1.

Fem av lyftarna valde att också väga in till tävlingen med utrustning, Erika, Sandra, Hannes, Anders och Ove. Erika klarade bara ingången på 67,5kg efter två bommar på 75kg, Sandra däremot tryckte lätt upp sina tre lyft med 200kg i sista. Hannes tog bara två lyft och fick 155kg som resultat medan Anders tog bara ett lyft på 175kg och stod sedan över sina två sista lyft. Ove gick in tungt direkt på nya personbästa vikten 342,5kg och klarade. Han ökade sedan till 350kg i andra men lyckades inte riktigt pressa vikten hela vägen, han gick om på samma vikt igen i sitt sista lyft och då gick det bättre och vikten kom hela vägen upp, en förbättring av personbästat med 10kg.

Sandra och Ove var bästa dam och herrlyftare i båda tävlingarna, grattis till dem och som vanligt ett STORT TACK till de för att de styr ihop denna fina tävlingsdag!

WWW.KRAFTSPORT.NU