KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Marcela och Sandra nominerade till Ålandstidningens bragdmedalj för 2013

Ålandstidningen delar varje år ut en bragdmedalj för "En utomordentligt förtjänstfull prestation", vinnaren röstas fram av tidningens läsare. I år är både Marcela Sandvik och Sandra Lönn nominerade som kandidater.

Marcelas motivering: "Under säsongen försvarade Marcela Sandvik sitt EM-guld i bänkpress från 2012 och sättet hon gjorde det på var en prestation i världsklass. Med 117,5 kilo i andra lyftet var det ingen annan i 52-kilosklassen som kunde hota åländskan och hon vann till slut med tio kilos marginal ner till tvåan Olga Golubeva från Ryssland, som lyfte 107,5 i sista lyftet.
Guldet var Marcelas tredje i bänkpress-EM och hennes tionde raka EM-medalj.
"

Sandras motivering: "När Sandra Lönn tog hem guld i SFI-mästerskapen i Ekenäs lyfte hon 220 kilo i bänkpress, vilket är den högsta vikt en kvinna någonsin lyft i bänkpress. Då tävlingen endast var av nationell karaktär räknas resultatet inte som ett världsrekord men väl ett finländskt, vilket gör att det finländska rekordet just nu är högre än världsrekordet. Anmärkningsvärt och fantastiskt."

Sista dag för att rösta är den 14/1 (14:00), övriga nominerade samt instruktioner för hur du ger din röst hittar du här.

WWW.KRAFTSPORT.NU