KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Dubbla finska rekord till Sandra på SFIM i bänkpress

SFI-mästerskapen bänkpress avgjordes under dagen i Ekenäs, nytt för i år var att man valde att köra två tävlingar under dagen, en klassisk och en med utrustning. ÅKK hade sju lyftare med och fyra av dessa valde att dubblera och körde både klassiskt och med utrustning.

Sandra Lönn var vår ende damlyftare och hon inledde med den klassiska tävlingen där hon satte alla tre lyft med 120kg i sista vilket är nytt finskt rekord i +84kg klassen. Hon deltog också i utrutningstävlingen och där lyckades det också riktigt bra, hon satte också där finskt rekord genom att pressa 220kg i sista lyftet. naturligtvis blev det dubbla guld till Sandra.

Pontus Lindroos tävlade i 66kg klassen och också han i båda tävlingarna, han gjorde 87,5kg klassiskt och 100kg med utrustning vilket gav guld i båda tävlingarna.

Björn Berg, Andres Johansson och Klas Helén tävlade i 105kg klassen, Björn i både klassiskt och med utrustning medan Anders bara tävlade klassiskt och Klas endast med utrustnign. Björn gjorde 170,5 kg respektive 215kg vilket gav silver och guld. Anders klarade 165kg och fick ett brons med sej hem och Klas fick också brons på 120kg.

Ove Lehto deltog också i båda tävlingarna och han tävlade i +120kg klassen, utan utrustning blev det 220kg och med utrustning så tog han det lite försiktigt på grund av en mindre skada och stannade på 285kg. Mikael Dahlström tävlade också i +120kg klassen med utrustning men tyvärr så blev han utan resultat efter tre bommar på 205kg

Totalt deltog tjugosju lyftare i den klassiska tävlingen och sexton lyftare i utrustningstävlingen, många bra resultat gjordes under dagen, till exempel så satte hemma lyftaren Raija Jurkko och Malaxs Fredrik "Freddi" Smulter också varsitt finskt rekord i den klassiska tävlingen, Raija med 72,5kg i 47kg klassen och Freddi tryckte 266,5kg i +120kg klassen. Samtliga resultat finns här, klassisk och utrustning.


WWW.KRAFTSPORT.NU