KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Öppna FM i klassisk (raw) styrkelyft nu i helgen

Nu i helgen samlas den finska styrkelyftseliten i Helsingfors då årets öppna finska mästerskap i klassisk (raw) styrkelyft avgörs i samband med att GoExpo-mässan anordnas. Totalt 94 lyftare är anmälda till de olika klasserna och fyra av dessa är från ÅKK. Marcela Sandvik, Ove Lehto och Emil Sundberg tävlar under lördagen medan Sebastian Cederberg tävlar på söndagen. Marcela tävlar i 52kg klassen där hon möter Mervi Sirkiä. Det brukar alltid bli intressanta kamper mellan dem men som vanligt så hoppas vi på Marcela! Ove tävlar i -120kg klassen med tio deltagare, bland dem vasse junioren Tuomas Hautala som tävlade på junior FM förra helgen och gjorde 800kg totalt, något för Ove att bita i! Emil tävlar i +120kg klassen också den med tio deltagare. Emil ser på förhand ut att kunna vara med i medaljstriden även om till exempel före detta juniorlandslagsmannen Tuomas Korkia-aho finns med.

Sebastian tävlar i 83kg klassen med hela tretton lyftare med, bland annat Hangörs Johan Henriksson. Sebastian har en bit upp till de bästa, men några fina personbästan hoppas vi att han kan få med sej hem!

Tävlingarna kommer att livesändas på webben, länkar till sändningarna hittar du här och kompletta anmälningslistor finns här.

WWW.KRAFTSPORT.NU