KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Chille och Klas till Veteran EM i styrkelyft

Den uppmärksamme noterade kanske att ÅKK veteranerna Christer "Chrille" Gustafsson och Klas Helén inte var med och tävlade på årets sommar RAW. Orsaken är enkel, de åker nämligen båda två ner till Tjeckiska Pilsen nu på måndag för att tävla på veteran EM i styrkelyft, båda tävlar på tisdag eftermiddag, Chrille i 83kg klassen för Master 3 och Klas i 105kg klassen Masters 4.

Chrille har under en längre tid haft problem med en ryggskada så träningen inför årets EM har varit allt annat än optimal, skadan känns dock hyfsat bra nu och han åker till tävlingen med medalj som mål. Han ligger tvåa i förhandsanmälningarna på 595kg, men han kan få tufft att matcha det resultatet med tanke på den dåliga uppladdningen, guldet verkar på förhand vara utom räckhåll och det finns ett par lyftare som kan hota bakifrån så det kommer att bli en spännande tävling.

Detta är Klas första internationella mästerskap och han var länge ensam anmäld i sin klass men en tysk lyftare valde dök sedan upp så nu är de två ganska jämna lyftare med. Klas är anmäld på 400kg totalt vilket är lite mera än tysken, men också här kan det bli en intressant kamp om guldet in i det sista.

SFI veteranen Magnus Häggblom från Vasa finns också med under mästerskapet, han tävlar under onsdagen i 105kg klassen för Master 3, han brukar kunna göra en bit över 600kg totalt vilket bör kunna räcka till en medalj också för honom trotts att hela elva lyftare finns med i klassen.

Det kommer att finnas live websändningar från tävlingarna, länk till dessa kommer här. Chrille och Klas tävlar på tisdag med början klockan 18:30 finsk tid, Magnus tävlar under onsdagen med början klockan 15:00. Kompletta anmälningslistor hittar man här.

WWW.KRAFTSPORT.NU