KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Flera tävlingar på gång, EM i styrkelyft närmast på tur

Efter en tids uppehåll med tävlingarna efter den intensiva FM-säsongen så finns det nu flera tävlingar i kalendern den närmaste tiden. Först ut är EM i styrkelyft som går i Ukraina denna vecka detta följs helgen efter av Åländska mästerskapen i styrkelyft den lördagen den 19 maj och helgen efter det så är det VM i bänkpress nere i Tjeckien. Sedan är det några veckor till nästa tävling som är debuten för Classics Powerlifting World Cup vilket i praktiken är RAW-VM i styrkelyft, tävlingen avgörs i Stockholm i mitten av juni. Mitt i sommaren, den 17 juli, arrangeras som vanligt ÅKK Sommar RAW i bänkpress, samtidigt avgörs även veteran EM i styrkelyft i Tjeckien och i mitten av augusti avgörs EM i bänkpress i Italien.

Men som sagt så har vi denna vecka Europamästerskapen i styrkelyft i Mariupol, Ukraina där ÅKKs Kenneth "Kenta" Sandvik deltar i herrarnas +120kg klass. Ser man på förhandsanmälningarna så hittar man Kenta på en fjärdeplats med sitt resultat från FM tidigare i år på 1055kg. Totalt elva lyftare finns anmälda varav åtta på 1010kg eller mer och Kenta hotas bakifrån av ett antal vassa lyftare. Storfavorit i klassen är hemmalyftaren Svistunov som är anmäld på hela 1110kg men en som säkert kan komma att hota honom är norske junioren och supertalangen Carl Yngvar Christensen, det kommer att bli en intressant kamp i toppen. För Kentas del så konstaterar han själv i sin träningsdagbok har inte träningen flutit på helt smärtfritt den senaste tiden och formen kanske inte är helt på topp men om det är någon som brukar kunna lyfta sej både ett och två snäpp när det drar ihop sej till tävling så är det Kenta. Förhoppningsvis så kan han få med sej så många lyft som möjligt och skramla ihop tillräckligt med kilon för att vara med i striden om topp fem och i paradgrenen bänkpress så är han en het guldkandidat.

Det kommer att vara live webbsändningar från EM under veckan och Kenta tävlar på lördag med början klockan 11:30 finsk tid.

WWW.KRAFTSPORT.NU