KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

2012 - ÅKK 30år

Torsdagen den 18/11 1982 klockan 20:00 samlades fjorton personer i Vikingahallen i Jomala och där och då bildades Ålands KraftsportKlubb och lyftarna gick då från att vara en undersektion till IFK Mariehmamn. Till styrelse valdes Ordförande Jan-Artur Larsson, sekreterare Åke Björklund, kassör Erik Öström, Medlemmar Hans Matsson, Cristian Linde och Jonny Nordman. Medlems avgifter U-18 år 25mark seniorer 50mark.

Med anledning av att klubben i år fyller 30år så kommer 2012 att vara lite av ett jubileumsår och vi siktar på att fira jubileet i samband med att vi arrangerar SFIM i styrkelyft här i Mariehamn den 1 december. Förutom SFIM i styrkelyft så har vi också SFIM i bänkpress här i Mariehamn den 8/9 i samband med att SFI i och med att de firar 100år håller tävlingar i både friidrott, simning och cykling här på Åland den helgen. ÅM i styrkelyft blir antagligen den 19/5 och Sommar RAW den 14/7. Därtill lär det säkert dyka upp någon klubbtävling under året.

Vi kan också se framemot ett intensivt tävlingsår med många tävlingar inte bara här hemma utan även på nationell nivå och förhoppningsvis även internationellt. Nytt för i år är att man arrangerar skilda FM-tävlingar i RAW bänkpress och RAW styrkelyft eller som man valt att kalla det då man håller de första internationella mästerskapen i Stockholm i mitten av Juni, 'Classic powerlifting'. Detta innebär att vi skall hinna med hela sex FM-tävlingar från början av februari till slutet av mars och vi hoppas att det skall finnas ÅKK-lyftare med i samtliga. Från och med den 1/1 så är också Ove Lehto Master 1 veteran i och med att han fyller 40år i år så vi kan säkert räkna med att han dyker upp på veteranmästerskapen.

FM tävlingarna är ju också kvaltävlingar till årets internationella mästersakap så det är svårt att på förhand säga hur året kommer att se ut, men vi hoppas naturligtvis på fortsatta framgångar även där.

WWW.KRAFTSPORT.NU