KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Delgrensguld i bänken och femma totalt för Otto Sjuls på J-EM

ÅKK-junioren Otto Sjuls gjorde sin första tävling under 2022 och under 2023 så har han utöver ÅM också hunnit med att tävla på J-FM, J-NM och J-VM och idag var det dags att kompletera med J-EM. Tävlingarna avörs som allra bäst nere i Budapest, Ungern, och Otto tävlade åter igen i 83kg klassen för subjuniorer, dvs under 18 år.

Femton lyftare kom till start och Otto, som låg femma i förhandsanmälniungarna, inledde starkt med att sätta nytt personbästa i knäböj då han klarade 237,5kg i sitt sista lyft, fem kilo bättre än hans resultat på J-NM för mindre än en månad sedan och fem kilo över hans eget tidigare åländska juniorrekord.

I bänken visste vi att han kunde vara med och slåss om medaljerna och han fick till det bra och satte alla sina tre lyft med 160kg lastat i sista vilket innebar delgrensguld, personbästa och nytt åländskt junior-rekord.

I marken blev det dock problem redan i första lyftet på 220kg där det såg ut som att greppet i vänsterhanden inte ville hålla och han tappade stången. Han gick om på samma vikt i andra och drog det då relativt bekvämt. Han begärde sedan upp tangerat personbästa med 230kg till sista lyftet, han drog vikten hela vägen men fick inte till slutpositionen och lyftet underkändes av domarna. Eventuellt så spökade greppet också här och han grinade lite illa efteråt, vi hoppas att han inte drog på sej någon skada.

Totalt blev det 617,5kg, samma som på J-NM, vilket gav en en femteplats totalt. Guld, silver och brons gick på 693kg, 680kg och 673,5kg.

Video från tävlingen hittar man här.

Troligen blir nästa tävling för honom nästa års junior FM som avgörs i början av februari.

WWW.KRAFTSPORT.NU