KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

ÅKK budgetmöte och preliminär tävlingskalender för 2024

Styrelsen hade under kvällen det årliga budgetmötet vilket sedan ligger till grund för ansökan om verksamhetsbidrag från Ålands idrott.

Tyvärr har bidraget stramats åt rätt rejält de senaste åren och för att hålla ekonomin i skick kommer vi för 2024 att vara tvungna att dra ner på en del av våra utgifter.

Vi kommer inte längre att kunna stå för båtresor och ge bränslebidrag för de av våra medlemmar som tävlar utanför Åland, inte heller kommer vi att kunna ge resebidrag och dagtraktamente till coacher som följer med på tävlingarna. Vi kommer också att stryka vårt juniorstipendium som vi haft som en ekonomisk hjälp för att locka in nya juniorer till idrotten, t.ex genom att de kunnat betala sin tävlingslicens med hjälp från klubben. Tanken har varit att den personliga ekonomin inte skall avgöra om man kan vara med och tävla eller inte.

Det som vi inte drar in på är naturligtvis kostnaderna för våra egna tävlingsarrangemang och vi har också valt att hålla kvar klubbens hjälp med kostnaderna för FM-anmälningsavgifter också under 2024 då vi har ett uppsving bland juniorerna och många vill åka på FM.

Vi satte också preliminära datum för våra tävlingar här hemma under 2024 enligt nedan.

- 2/3 Klubbtävling i styrkelyft
- 27/4 ÅM i styrkelyft
- 29/6 SFIM i bänkpress
- 7/9 ÅM i bänkpress
- 23/11
Klubbtävling i styrkelyft

 

WWW.KRAFTSPORT.NU