KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Silver till Otto Sjuls då junior NM i klassisk styrkelyft avgjordes i Norge

ÅKK-junioren Otto Sjuls tävlade under dagen på nordiska juniormästerskapen i klassisk styrkelyft i norska Lillestrøm strax utanför Oslo. Liksom på JVM för någon vecka sedan så var det 83kg klassen för sub-juniorer (U18) som gällde för honom, fem lyftare kom till start i klassen, Otto och Jussi Waris från Finland, Jovin Ly från Sverige samt Thor Bengtsson och Andreas Due från Danmark.

Otto vägde in på 80,9kg och redan efter invägningen då ingångsvikterna var satta såg man att Otto mycket väl kunde vara med och slåss om de ädlare medaljerna om han fick till en bra tävling. Han inledde säker med tre gjodkända lyft i knäböj på 220kg, 230kg och 232,5kg. I bänken fick han med sej två lyft på 152,5kg och 157,5kg efter en bom på 160kg i sista lyftet. Inför marken låg han i ledning på 22,5kg före svensken. Svensken hade dock 235kg som ingångsvikt i marken mot Ottos 220kg så det såg ut att kunna bli en spännande kamp.

Både Otto och svensken drog sina första lyft utan problem, Otto ökade till 227,5kg till sitt andra och klarade medan svensken valde 250kg för att ta sej förbi Otto i totalen på lättare kroppsvikt vilket han också klarade. Otto försökte kontra med 230kg på stången i sista men då var det tomt i tanken och han fick inte upp vikten medan svensken ökade på och klarade 260kg i sitt sista lyft. Totalt blev det silver och nytt personbästa på 617,5kg för Otto, 7,5kg bättre än hans resultat på JVM för någon vecka sedan. Grattis! Guldet gick alltså till Sveriges Ly på 627,5kg medan bronset gick till Bengtsson från Danmark på 610kg.

Knäböjen var nytt SFI-rekord i klassen och bänken var en förbättring av hans eget åländska junirrekord med 7,5kg och tangerat SFI-rekord medan också totalen var en förbättring av han tidigare SFI-rekord med 7,5kg.

Livestreamen från tävlingen hittar man här och resultat här.

Om mindre än en månad är Otto också anmäld till JEM som avgörs nere i Ungern, se mer info här.

WWW.KRAFTSPORT.NU