KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Många rekord slogs på bänkpress-ÅM


Idag arrangerades bänkpress-ÅM i Idrottsgårdens gym. Deltagarlistan var inte jättelång men det gjordes många fina prestationer och ett flertal rekord slogs. Alla deltagare utom en tävlade klassiskt.
Eftersom det inte tävlas i olika ålderskategorier på ÅM tampades två juniorer och en veteran om medaljerna i samma viktklass, -69 kg. Den som slutligen vann guldet var Linda Wredle på 65 kg följt av debutanten och N23-junioren Nathalie Braun på 62,5 kg vilket också var nytt SFI-rekord i nämnda åldersklass. Bägge hade försök på 70 kg i sista omgången utan att lyckas. N18-junioren Vanessa Rosbäck tog hand om bronset med resultatet 52,5 kg.

Ann-Sofi Boman var ensam i -76 kg klassen och klarade alla sina vikter 77,5 kg, 82,5 kg och 87,5 kg. Det sista lyftet innebar nytt SFI-rekord för damer i N40, dvs 40-49 år.
I viktklass -84 kg fanns Malin Olofsson som har haft en trasslande rygg under de senaste veckorna. Hon kunde ändå fullfölja tävlingen och lyckades som mest få upp 95 kg på stången och kunde även hon kvittera ut ännu ett ÅM-guld och priset för bästa damlyftare.

På herrsidan fanns en debutant i -83 kg klassen, Jun Nagamori, som var sugen att prova på ett åländskt rekord i M40-åldersklassen, dvs 40-49 år. Det gick vägen med 115 kg lastat, och av bara farten fick han även upp 125 kg innan det tog stopp på 132,5 kg.
I -93 kg viktklassen fick vi se en M18-junior och en M60-veteran göra upp om medaljerna. Veteranen Johan Sundberg drog det längsta strået och gjorde personligt rekord med dagens segaste lyft på 125 kg vilket även var nytt åländskt rekord i klassen. Junioren Lucas Fogde tog silvret efter ett godkänt lyft på 107,5 kg och två bommar på 112,5 kg. Han fick dock ta hem priset för dagens bästa juniorlyftare.

I -105 kg debuterade en stark M40-veteran, Andreas Rosenberg, som lyfte hem guldet i viktklassen med tre till synes lätta lyft på 170 kg, 177,5 kg och 183 kg. Det sista var nytt åländskt rekord i öppna åldersklassen och det såg ut att finnas mer att ge! Inte helt överraskande fick han hem priserna för både bästa veteranlyftare och bästa herrlyftare. M50-veteranen Anders Johansson kvitterade ut silvret i samma viktklass efter ett säkert lyft på 145 kg. Han bommade sedan två gånger på 150 kg efter att ha fått känningar i ryggen på uppvärmningen.

I -120 kg kunde Karl-Emil Boijer ta hem guldet efter stabila lyft med 147,5 kg som bäst. Dagens fjärde debutant var M60-veteranen Johan Nordberg som klarade alla sina lyft med 110 kg i sista, och tog med det hem silvret i samma  viktklass.

Dagens enda tävlande med utrustning var Ove Lehto som genom ett godkänt lyft på 317,5 kg fick hem guldet i 120+ kg klassen. Han hade även ett försök på 330 kg men det blev för tungt idag. Det blev även nytt SFI-rekord för M50-veteraner.

Som vanligt är det viktigt att klubbens medlemmar ställer upp och hjälper till på tävlingarna, så stort tack till alla som gjorde dagens tävling möjlig!

WWW.KRAFTSPORT.NU