KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Stina nia på sitt tredje VM

Stina Lindell tävlade under dagen på VM i klassisk styrkelyft nere i Sun City, Sydafrika. Som vanlig var det 63kg klassen som gällde och hela nitton lyftare fanns med i förhandsanmälningarna. Stina, som var på plats redan några dagar före tävlingen, fick jobba lite med att hålla vikten och klara invägningen och som alltid tär det lite på krafterna. En som, om jag hörde rätt på livestreamen, inte hade lyckats med detta var storfavoriten Prescillia Bavoil från Frankrike som trots att hon var på plats fick följa tävlingen från sidan då hon vägde för mycket på invägningen före tävlingen.

Stina satte säkra ingångar och inledde med 157,5kg i första böjen, den kanske kom lite djupt ner och det såg ganska tungt ut men hon klarade. Till nästa ökade hon till 160kg och då satte djupet bättre och också det var godkänt. Till sista ökade hon ytterligare 2,5kg till 162,5kg, vikten kom upp, men den här gången var djupet istället lite dåligt och lyftet underkändes av domarna med domarsiffrorna 2-1.

I bänken var hon säker och fick med sig alla tre lyft med serien 92,5kg i första, 97,5kg i andra och avslutningsvis 100kg i sista.

Också i marken fick hon med sig alla tre lyft, 167,5kg i första, 175kg i andra och sedan 180kg i sista lyftet.

Totalt gav det 440kg viket räckte till en nionde plats totalt, en bit under hennes bästanivå men ändå klart godkänt med tanke på den långa resan samt bantningen. I medaljstriden blev det tight då alla tre medaljörer slutade på 505kg och ordningen avgjordes på kroppsvikt.

Nästa stortävling för Stinas del är EM i klassiskt styrkelyft som avgörs i Polen i slutet av november och det verkar inte omöjligt att hon då kommer att finnas med 69kg klassen.

Video från tävlingen hittar du här.

 

 

WWW.KRAFTSPORT.NU