KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Silver på FM-debuten för Ida Sjölander

Idag var sista dagen på årets finska mästerskap i klassisk styrkelyft och två av ÅKKs starka damer debuterade i FM-sammahang. Både Malin Olofsson och Ida Sjölander tävlade i 84kg klassen där hela fjorton lyftare kom till start. I och med det stora antalet deltagare så delades lyftarna upp i två grupper och både Malin och Ida fanns med i den första gruppen.

Ida som debuterade i tävlingssammanhang på ÅKKs klubbtävling för bara någon vecka sedan imponerade igen med säker lyftning och hon satte serien 157,5kg i knäböj, 107,5kg i bänkpress, 180kg i marklyft och 445kg totalt vilket räckte hela vägen upp till en silvermedalj. I knäböjen fick hon också upp 165kg i sista lyftet men det var för grundt och dömdes bort av alla tre domarna. Också i marken hade hon mera vikter på stången i sista lyftet då hon gjorde ett bra försök på 190kg men det kom bara halvvägs upp den här gången. Guldet gick till Henna Kaasalainen på 498kg och bronset till Mirka Valo på 437,5kg.

Också Malin fick till en bra tävling, hon inledde med nytt personbästa i knäböj på 132,5kg och fick också upp 137,5kg i sista böjen men fick tyvärr underkänt med 2-1 av domarna. I bänken blev det 82,5kg från andra rundan efter att ha bommat på nya personbästavikten 87,5kg i sista. Hon avslutade med att dra 160kg i andra marken men bommade sedan på 162kg i sista lyftet. Totalt blev det nytt personbästa på 375kg och hon slutade därmed nia.

Stort grattis till båda! Med på resan som coach var Linda Wredle. Video från tävlingen finns här.

Då alla damklasserna var klara så visade det sej att Stina Lindell förutom guldmedaljöer i 63kg klassen blev tävlingarnas bäste damlyftare på poäng så ett extra grattis till henne!

WWW.KRAFTSPORT.NU