KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Stina försvarade FM-guldet

Stina Lindell tävlade idag på FM i klassisk styrkelyft i Tavastehus. Som vanligt så var det 63kg klassen som gällde och målet var naturligtvis att försvara guldet från förra året och säkra vidare landslagsplatser.

Då ingångarna var satta så kunde man konstatera att hon var ganska säker guldfavorit redan om hon kunde fixa sina ingångar. Hon kunde därmed gå in och göra en ganska avslappnad tävling där hon till och med kunde chansa lite på sina sista lyft för att testa var gränserna går. Guld serien blev 162,5kg i knäböj, 100kg i bänkpress, 182,5kg i marklyft och 445kg totalt, lite under hennes personbästan men samtidigt så försökte hon på tyngre vikter i sista lyftet på alla tre moment. Sista knäböjen var på 169,5kg vilket skulle ha inneburit nytt finskt rekord, i bänken försökte hon på nya personbästat 102,5kg och i marken drog för nytt finskt rekord med 190,5kg på stången, vikten kom hela vägen upp men tyvärr så blev det 2-1 underkänt av domarna den här gången.

Video från tävlingen finns här.

Hur som helst så plockade hon hem ännu ett FM-guld och hon har nu möjlighet att ta sikte på de internationella mästerskapen under året där VM i början av juni nere i Syd-Afrika är först ut.

I morgon var det meningen att Ann-Sofi Boman skulle tävla i 76kg klassen men tyvärr så var hon tvungen att hoppas av i sista stund på grund av sjukdom. Malin olofsson och Ida Sjölander tävlar på söndagen i 84kg klassen.

WWW.KRAFTSPORT.NU