KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Väntade medaljer till Sandviks på FM i utrustad bänkpress

Marcela och Kenneth "Kenta" Sandvik tävlade under dagen i Tammerfors då årets FM i utrustad bänkpress avgjordes. Startfället var ganska tunnsått och Marcela hade endast en motståndarei damernas 52kg klass medan Kenta var ensam i sin klass, herrarnas +120kg.

Fokuset för dagen var med andra ord främst att få ett resultat samt att lyckas klara förbundets kvalgränser till nästa års EM och VM tävlingar. För Marcelas del var kvalen satta till 97,5kg och 102.5kg medan det för Kentas del var 312,5kg och 322,5kg.

Båda satte till en början VM-kvalgränsen som ingång men efter uppvärmningen så valde båda att sänka ingångarna, Marcela till 97,5kg och Kenta till 315kg. Båda hade lite strul i sina första lyft, Marcela fick förs inte start signal från domarna och var tungen att lägga tillbaka stången och försöka på nytt men då fick hon inte till det och stången blev nere. För Kentas del så blev det en del obalans i nedre delen av lyftet och passarna högg tag i stången samtidigt som han fick press signalen. Juryn gick in och gav honom ett nytt försök, men då med endast fyra minuters vila innan han skulle in och försöka på nytt. Han gick in och lyfte men orkade då inte pressa vikten hela vägen. Till andra lyftt gick det bättre för båda och de klarade sina respektive vikter. Marcela ökade sedan till VM-kvalet 102,5kg till sista och Kenta begärde upp 322,5kg. Dock lykades ingen av dem klara sista lyftet och de fick nu båda nöja sej med varsin guldmedalj och avklarade EM-kval. Dock finns det också en B-gräns för VM kval vilket båda klarade av, så om landslaget inte blir fullt av lyftare som klarat A-gränsen så kan båda ändå bli aktuella för VM under nästa år.

VM är först ut i slutet av maj i Kazakstan och EM i början av augusti nere i Ungern.

Video från dagen hittar man här och resultar här.

Efter tävlingen fick Marcela lämna ett dopingtest. Med på resan som coach var Hannes Immonen. Också Jakob Fagerholm och Ove Lehto var anmälda till dagens tävling men båda valde att hoppa av.

 

 

WWW.KRAFTSPORT.NU