KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Brons till Ann-Sofi på FM-debuten

Under veteran FM i klassisk styrkelyfts sista dag var det ÅKK-damerna Linda Wredle och Ann-Sofi Bomans tur att äntra tävlingslavan. Båda tävlar som 40åringar, Linda  i 69kg klassen för och Ann-Sofi i 76kg klassen och båda gör också debut i FM samangang.

De inledde bra och båda klarade alla sina tre lyft i knäböj, Linda med tangerat personbästa på 110kg i sist avilket också är nytt SFI rekord i klassen, inte bara för veteraner utan också i öppna damklassen, medan Ann-Sofi fixade 132,5kg i sitt sista lyft, 2,5kg under personbästat.

Också bänken gick bra för båda, Linda klarade 70kg i sitt andra lyft men bommade sedan på tangerade personbätat på 72,5kg i sista försöket. Ann-Sofi klarade alla sina tre lyft med ett maxat lyft på tangerat personbästat 82,5kg i sista lyftet.

Avslutande marklyftet bjöd också på tre godkända lyft för båda, Linda drog tangerat personbästa på 140kg medan Ann-Sofi bättrade på personbästat med 2,5kg till 165kg. Lindas resultat är nytt SFI-rekord för damer medan Ann-Sofis mark är  nytt åländskt rekord för damer och SFI-rekord för damer 40år.

Totalt slutade Linda på en fjärdeplats i klassen med fem deltagare med totalen 320kg, också det nytt SFI-rekord för damer. Brons, silver och guld gick på 335kg, 365kg respektive 381kg. Ann-Sofi slutade på 380kg totalt vilket gav brons, silver och guld gick på 400kg respektive 418kg. 380kg är en förbättring av hennes eget åländska rekord för damer samt även nytt SFI-rekord i veteranklassen.

Roligt att se att deras flitiga träning ger resultat och vi hoppas att detta gav ytterligare blodad tand inför kommande tävlingar.

Video från dagen hittar du här och resultat här.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU