KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Varsitt FM-brons till veteranerna Henry och Johan

ÅKK-veteranerna Henry Hermans och Johan Sundberg tävlade båda under dagen på veteran FM i klassisk styrkelyft som inleddes idag uppe i Borgnäs. Båda tävlar som veteraner M3 d.v.s. över 60 år, Henry i 74kg klassen och Johan i 93kg klassen.

Henry satte nya personbästan i knäböj, marklyft och totalt efter att ha klarat 130kg i knäböj, 85kg i bänkpress, 150kg i marklyft och 365kg totalt. Han hade även försök på högre vikter i alla moment, i böjen kämpade han upp 140kg hela vägen men tappade balansen precis i övre läget av lyftet och det underkändes. I bänken blev det två bommar på 92,5kg då det helt enkelt var för tungt liksom sista försöket i marken på 160kg som bara kom upp till knäna. Detta räckte till en bronsplats i klassen med tre deltagare, endast fem kilo från silvret på 370kg medan guldet gick på 475kg.

Också Johan var uppe och testade på personbästan i alla tre moment, dock utan att lyckas klara något av de lyften. Trotts det så blev det ändå personbästa totalt och även nya SFI-rekord för 60års veteraner i knäböj, marklyft och totalt då han klarade 190kg i knäböj, 120kg i bänkpress, 210kg i marklyft och 520kg totalt. Bommade försöken var på 195kg i knäböj som kom upp lätt men blev till slut underkänt efter att domarna först gett godkänt men sedan ändrats av juryn. 122,5kg i bänkpress kom bara halvvägs och liksom sista försöket i marken på 215kg som lättade bra men bara kom till knäna. Också för Johan blev det brons men med totalt åtta tävlande i klassen. Silver och guld gick på 535kg respektive 552,5kg.

Video på tävlingen hittat man här och resultat här.

WWW.KRAFTSPORT.NU