KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Stina finsk mästare efter nya finska rekord i både marklyft och totalt

Idag tävlade ÅKKs Stina Lindell då finska mästerskapen i klassisk styrkelyft drog igång uppe i Ylitornio. På grund av Corona så behövde man inte kvala till tävlingen och Stina var därför anmäld utan något förhandsresultat och detta var hennes första tävlinge sedan 2019. Hon tävlade som vanligt i 63kg klassen där tretton lyftare kom till start.

Att formen var bra visste alla som följer henne på Instagram och hon fick till en supertävling med nio godkända lyft där knäböjen på 160kg var tangerat personbästa och bänken på 100kg samt marken på 188kg var nya personbästan vilket också innebar nytt personbästa totalt på 448kg. Både marken och totalen var också nya finska rekord! Hon blev också tävlingarnas bäste damlyftare på poäng med god marginal.

Den internationella kalendern har på grund av Corona stuvats om en hel del men under hösten kommer både VM och EM i klassisks styrkelyft att gå i Sverige. Anmälningarna till VM är dock redan satta så där är Stina inte aktuell men till EM som avgörs i Västerås i början av december så har hon säkert en landslagsplats.

Då ingen annan ÅKK-lyftare fanns på plats så hade Kenneth "Kenta" Sandvik ordnat så att landslagscoachen Jouni Kvist fanns vid Stinas sida under tävlingen.

Kompletta resultat hittar du här och livestreamen här.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU