KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Tre ÅKK-lyftare tävlar på EM i bänkpress

Nu inkommande helg är det dags för årets Europamästerskap i bänkpress som avgörs mer eller mindre på hemmaplan för ÅKKs lyftare, närmare bestämt i Tammerfors. Tre ÅKK-lyftare deltar och först ut är Marcela Sandvik som tävlar i damernas 52kg klass som avgörs under fredagen. Detta blir hennes första tävling med utrustning sedan hon oturligt bröt armen då hon tävlade på VM i bänkpress i Japan i våras. I förhandsanmälningarna ligger hon trea på 102,5kg, en bra bit under hennes personbästa. Storfavorit är Ukrainas Oksana Vedmi som är anmäld på hela 135kg men bakom henne är det ganska öppet och om Marcela inte får några hjärnspöken och kan prestera i den nivå hon gjort på träning så bör hon ha alla chanser att säkra en medalj.

Ove Lehto och Kenneth "Kenta" Sandvik möter ännu en gång varandra i herrarnas +120kg klass som avgörs under lördagen. Åtta lyftare är anmälda och Ove ligger överst där på 365kg, detta är dock ett resultat som inte är helt färskt och han har sedan det gjordes gått ner en del i kroppsvikt så det är inte troligt att han kommer att kunna matcha det resultatet nu. Kenta ligger fyra på 340kg och ovanför honom finns tjecken Jaroslav Soukal och Sveriges Nickas Pettersson. Som alltid så kommer det att bli en jämn kamp och det är svårt att sia om slutresultaten, men vi hoppas i vanlig ordning att det skall bli medaljer till både Ove och Kenta!

Marcela tävlar under fredagen med början klockan 14:00 Medan Ove och Kenta tävlar på lördagen med början klockan 14:00, länk till websändningarna hittar man här.

WWW.KRAFTSPORT.NU