KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Marcela tillbaka då Åländska mästerskapen i bänkpress avgjordes

Under dagen arrangerade vi årets Åländska mästerskap i bänkpress, både klassiskt och med utrustning, nere i Idrottsgårdens gym. I vanlig ordning så bjöds det på både åländskt rekord och en rad personbästan under dagen.

I den klassiska tävlingen deltog elva lyftare, två damer och nio herrar. En av dagens större glädjeämnen var att Marcela Sandvik fanns med, endast 15 veckor efter att hon opererades för den brutna armen hon fick då hon tävlade på VM i bänkpress i Japan. Hon tävlade i 52kg klassen och satte alla sina tre lyft med 75kg i sista, inte en toppnotering av henne men det var som sagt ändå roligt att se att hon är på väg tillbaka och hon har nu siktet inställt på EM i utrustad bänk som avgörs på hemmaplan i Tammerfors den 16-19 oktober.

Emilia Michelsson gjorde idag sin andra tävling och tävlade i 63kg klasen, formen var bra och hon putsade personbästat med 2,5kg då hon klarade 70kg i sista lyftet.

Tre lyftare tävlade i herrarnas 83kg klass, Niclas Strand plockade hem guldet med nya personbästat 142,5kg i sista lyftet. Silvret gick till junioren Viktor Wikingson som också han gjorde sin andra tävling. Han putsade tävlingsperset rejält då han enkelt klarade 102,5kg i sitt sista lyft vilket också är nytt åländskt rekord för juniorer U18. Bronset gick till veteranen Henry Hermans som också han putsade personbästat genom att klara 95kg.

Också 93kg klassen lockade tre lyftare, Sebastian Eriksson plockade ohotad hem guldet genom att sätta alla sina tre lyft med 170kg i sista. Silvret gick till veteranen Anders Johansson som fick med sej fina 142,5kg och bronset gick till Hannes Immonen som tyvärr bara fick ingångsvikten på 140kg.

I 105kg klassen tog Simon Eroksson hem guldet på 160kg medan veteranen Klas Helén fixade målet för dagen och tryckte upp 100kg i sitt sista lyft vilket gav silver.

Ove Lehto tävlade i vanlig ordning i +120kg klassen, han vägde för dagen in på 140,4kg och han fick med sej alla tre lyft med 230kg i sista. Ove tävlade också i utrustningstävlingen där han vägde in på 140,3kg, där fick han med sej 325kg från sitt andra lyft men bommade sedan sista lyftet på 340kg. Det blev med andra ord två guld för Ove under dagen. Liksom Marcela så har också han siktet inställt på hemma EM om lite över en månad, där får han också sälskap i +120kg klassen av Kenneth "Kenta" Sandvik.

Lucas Fellman var den andre tävlande i utrustningstävlingen, detta var hans första utrustningstävling och efter en del bantande så vägde han in i 83kg klassen. Tyvärr så verkade bantningen ha tagit på krafterna en del och han fick nöja sej med att klara ingångsvikten på 150kg efter två bommar på 157,5kg.

Som vanligt stort tack till alla som hjälpre till under dagen, domare var Kenta, Johan Sundberg och Ove Fredrickson, detta var den första tävlingen som Kenta dömde på hemmaplan i form av internationell domare.

WWW.KRAFTSPORT.NU