KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Bra insatts av Stina på VM, slutade på femtonde plats

Damernas -63kg klass avgjordes idag på VM i klassisks tyrkelyft och ÅKKs Stina Lindell fanns med i startfälltet på hela tjugosex lyftare. I och med att det var en så pass stor klass så delades lyftarna upp i en A- och en B-grupp där de topprankade fanns med i A-gruppen. Stina var rankad på en artonde plats i förhandsanmälningarna och tävlade därmed i B-gruppen. Det fanns dock två lavor under tävlingarna så både A- och B-gruppen kunde köras samtidigt.

I och med att Stina inte var aktuell för några topplaceringar så kunde hon helt gå in och göra sin egen tävling vilket hon också lyckades bra med. Hon satte säkert alla sina tre knäböjar med 152,5kg i sista lyftet och i bänken blev det också tre godkända med nytt personbästa på 87,5kg i sista lyftet vilket också är nytt SFI-rekord i klassen. I marken drog hon säkert 160kg i första lyftet, klarade sen också 170kg i andra och drog sedan även 180kg hela vägen upp i sista lyftet men det underkändes tyvärr av alla tre domare. Hon stannade därmed på 410kg vilket är ett riktigt bra resultat av henne även om det är en bit från personbästat, också roligt att se att hon är tillbaka på lite större vikter i marken även om hon fick sista lyftet underkänt.

Då alla lyft var avklarade så stod det klart att hon slutade på en femtonde plats. Guldet gick till Italien på nya världsrekordet 503kg, silver till USA och brons till Frankrike på 492,5kg respektive 490,5kg.

Video på B-gruppen där Stina tävlade finns här och resultat från tävlingarna hittar finns här.

Nästa tävling som är aktuell för ÅKKs lyftare är nu SFI-mästerskapen i bänkpress som avgörs i Karis den 6 juli.

WWW.KRAFTSPORT.NU