KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

VM-brons till Andre på nytt finskt rekord med 782,5kg totalt

ÅKK junioren Andre Hjulström tävlade i dag då juniorernas +120kg klass U23 avgjordes nere i Helsingborg. Totalt sex lyftare fanns med i klassen och storfavorit till guldet var USAs Joseph Pena. Efter honom såg det dock ganska öppet ut kring silver och bronsplats med flera jämna lyftare och bland dem fanns Andre. Han inledde starkt med att sätta alla sina tre lyft i knäböj och nytt personbästa på 280kg i sista lyftet. Första lyftet i bänken på 165kg kom lätt upp men underkändes av två av domarna på grund av någon teknisk miss, han valde att gå om på samma vikt igen till andra lyftet för att säkra upp och klarade då utan problem. Till sista bänken begärdes tangerat personbästa på 172,5kg vilket också kom upp hela vägen och han låg därmed bra till totalt inför paradgrenen marklyft.

Han inledde starkt med att dra 320kg som ingångsvikt i marklyftet, ökade sedan på till 330kg i andra och klarade också det och låg därmed på en silverplats inför sista rundan med marklyft. Då Andre var den vassaste markarn av dem alla så kunde han avvakta och se vad de andra gjorde innan det var hans tur att göra dagens sista lyft. Då det var hans tur så stod det klart att han skulle få minst brons totalt och för att klättra till silver totalt så skulle det krävas att han klarade 337,5kg. Han fick till ett bra försök på den vikten men kom bara upp till knäna och sedan var det stop. Det slutade alltså med brons totalt på nya personbästat 782,5kg och guld i marklyftet med 330kg. Både knäböj och marklyft var nya personbästan, både marken och totalen är nya finska juniorrekord i klassen och knäböjen var tangerat med det finska rekordet. Guldet gick som väntat till jänkaren på 937,5kg medan silvret hamnade i Storbritanien på 790kg.

Stort Grattis till Andre, riktigt roligt att han kunde prestera på topp då det gällde och vi hoppas att han dyker upp på internationella tävlingar också i framtiden, då som senior.

Video från tävlingen hittar man här och resultatlistorna kommer här.

VM är inte över ännu för vår del då Stina Lindell dyker upp då damernas öppna 63kg klass avgörs på onsdagen med början klockan 17:00 finsk tid.

WWW.KRAFTSPORT.NU