KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

FM-silver i klassisk styrkelyft till Stina, Nicke femma

Under dagens finska mästerskap i klassisk styrkelyft uppe i Ylitorneå tävlade ÅKKs Stina Lindell och och Niclas "Nicke" Strand. Stina tävlade i 63kg klassen där tio lyftare kom till start. Stina började bra med att sätta alla sina tre knäböj med 150kg i sista, tyvärr så lyckades det inte lika bra i bänken där hon bara fick ingångsvikten på 82,5kg efter att ha bommat två gånger på nya personbästat 87,5kg. I marken inledde hon på 155kg, satte sedan 165kg i andra lyftet och avslutade med 170kg i sista lyftet vilket gav 402,5kg totalt. Detta gav silver totalt efter Johanna Kankus som fick ihop 405kg totat, hon var dock lättare än Stina så Stina var i praktiken fem kilo från guldet. Hon klarade dock både EM och VM kvalgränserna så det är inte omöjligt att hon får vidare landslagsuppdrag under året.

Också i 74kg klassen där Nicke tävlade var det tio deltagare, hans uppladdning i böjen har tyvärr inte varit den bästa då han haft problem med sjuka knän, det märktes också i resultatet. Första böjen underkändes med 2-1 av domarna på grund av dåligt djup, han satte sedan vikten i andra lyftet och klarade även 185kg i sista, men det är ändå 15kg under personbästat. I bänken fick han med sej alla tre lyft och tangerade personbästat på 132,5kg i sista lyftet och i marken blev det också tre godkända med 242,5kg i sista lyftet vilket gav 560kg totalt och en femteplats. Guldet i klassen gick på hela 657,5kg, silvret på 617,5kg och bronset på 592,5kg.

Resultat från tävlingarna hittar du här och video från Nickes tävling här (hoppas att Stinas också dyker upp snart)

Detta var vårens sista FM-tävling, veteran FM i klassisk styrkelyft och FM i bänkpress med utrusting avgörs i slutet av året. Nästa tävling är ÅM i styrkelyft, både klassiskt och med utrustning, här hemma i Mariehamn den 27 april.

WWW.KRAFTSPORT.NU