KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Dubbla guld till Paulina och Crille på FM i styrkelyft

Under dagen tävlade ÅKKs Paulina Lindblad och Christer "Crille" Gustafsson på FM i styrkelyft med utrustning som avgjordes uppe i Borgnäs.

Crille gjorde sin fösta tävling som 70års veteran och tävlade i 83kg klassen M70. Han hade endast en motståndare i klassen och enligt förhandsanmälningarna så var han inte ett hot mot Crille. Tyvärr fick Crille lite känningar av en skada i ryggen under uppvärmningen till knäböjen, han satte ändå två lyft i tävlingen med 172,5kg som tyngst vilket är nytt finskt veteranrekord i klassen. Han valde sedan att stå över det sista lyftet för att spara på ryggen. Också i bänken blev det två lyft, 115kg i första och 120kg i andra och sedan stod han över sista lyftet. Också i marken valde han att stå över sista efter att ha klarat 182,5kg i andra lyftet vilket gav inte bara guld utan även nytt finskt veteranrekord totalt på 475kg. Alla resultat utom marken noteras också som nya SFI-rekord och marken som nytt åländskt rekord.

Paulina tävlade ensam i 72kg klassen för seniorer, målet för dagen var primärt att ta sej genom tävlingen men naturligtvis så var hon sugen på att försöka få något nytt personbästa med sej på samma gång. Tyvärr gick det inte helt vägen idag, hon inledde med ett underkänt lyft på grund av dåligt djup i första knäböjen på 152,5kg. Hon ökade ändå till 157,5kg till andra och klarade, ökade sedan till nya personbästat 165kg till sista och fick upp det men också det underkändes på grund av djupet. I bänken satte hon fösta lyftet på 82,5kg och hon tryckte sedan upp 87,5kg två gånger men lyften underkändes på grunda av att baken inte hölls i bänken. Marken har inte varit helt 100 på träningen så hon gick in ganska försiktigt på 145kg vilket hon klarade utan problem, hon drog sedan 150kg i andra och valde sedan att stå över sitt sista lyft. Totalt blev det 390kg, ett resultat hon knappast är helt nöjd med men som ändå gav ett FM-guld!

Med på resan som coach var Kenneth "Kenta" Sandvik.

Resultat från dagen finns här, video dagens tävlingar finns här.

WWW.KRAFTSPORT.NU