KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

André tog guld, satte två finska rekord och säkrade en plats i juniorlandslaget under JFM i klassisk styrkelyft

Junior FMs andra dag innebar att ÅKKs andre junior, André Hjulström, skulle upp på tävlingslavan. Han tävlade i +120kg klassen för juniorer U23 med tre deltagare och då ingångsvikterna var satta så stod det klart att det skulle bli en jämn kamp. Andre vägde in på 143,84kg och var därmed nästtyngst av de tre, Valteri Mäkliä (SalVo) var tyngst på 146,93kg medan Muutti Mansukoski (PP) var lättast på 143,34kg.

Andre inledde starkt genom att tangera personbästat på 250kg redan i första knäböjen, till andra ökade han till 262,5kg och i sista klämde han upp 272,5kg, nytt personbästa med 22,5kg och han slog dämed också Emil Sundbergs SFI-rekord för juniorer som stått sej sedan 2011. I bänken fick han med sej två lyft med 170kg som bästa efter en bom på 172,5kg i sista försöket. Också marken gick bra, han inledde med 310kg och satte sedan nytt personpersonbästa i andra genom att dra 320kg. Inför sista lyftet gälde det att bevaka guldet totalt och då Manuskoski klarade 305kg i sitt sista lyft så krävdes det att André skulle klara 322,5kg för att vinna vilket han också gjorde utan allt för stora problem. Han bättrade därmed inte bra på sitt eget finska juniorrekord i marken utan fick också nytt finskt juniorrekord totalt i och med 765kg!

En väldigt lyckad dag för André som såg ut att ha mer att ge i både böj och mark! Liksom Liam igår så klarade även André både EM- och VM-kvalgränserna och är därmed klar för juniorlandslaget under året.

Efter tävlingen fick André lämna ett dopingtest, svaret på dessa brukar dröja några veckor.

Resultatlistona från helgen finns här och video från dagens tävlingar här,

Nästa tävling på kommande är rednan nästa helg då vi kör en klubbtävling i klassisk styrkelyft på Idrottsgården och nästa FM-tävling på kommande är FM i styrkelyft med utrustning uppe i Borgnäs den 9-10/2. Där kommer Paulina Lindblad och ÅKK-veteranen Christer Gustafsson att delta.

WWW.KRAFTSPORT.NU