KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

ÅKK-året 2018

Ånnu ett år har rusat förbi och för ÅKKs del så har det varit ännu ett lyckat år med många tävlande, många tävlingar på hemmaplan och många fina insattser.

Vi har ordnat sju tävlingar på hemmaplan, SFIM i styrkelyft, både klassiskt och med utrustning, ÅM i bänkpress och styrkelyft, både klassiskt och med utrustning samt en klubbtävling i klassisk styrkelyft. SFIM var sett ill antalet lyftare det största någonsin med hela 47 startande lyftare. Vi har under året haft 65 medlemmar varav 27 med tävlingslicens fördelat på 6 damer och 21 herrar. ÅKK slutade på trettonde plats i den finska klubbrankingen av totalt 103 aktiva föreningar.

Medaljskörden nationellt och internationellt har i vanlig ordning varit exceprionell med sex FM-guld, fyra FM-silver och två FM-brons samt ett VM-guld, två VM-silver, ett EM-guld och ett EM-brons!

Finska Styrkelyftförbundets rankinglistor för det gångna året på deras hemsida damernas ranking klassiskt hittar du här, herrarnas ranking klassiskt här, damernas ranking med utrustning här samt herrarnas ranking med utrustning här. Ett par av höjdpunkterna i de klassiska listor är Stina Lindell som ligger sjua i Wilksrankingen för damer, tätt följd av Marcela på en tionde plats. Marcela toppar dock i listan för veteraner! På herrsidan finns ÅKKs juniorer Liam Kagg och Andre Hjulström på en trettonde plats (juniorer U18) respektive en elfte plats (juniorer U23). På seniorsidan så finns Ove Lehto med på en sjunde plats totalt medan han toppar bänkrankingen. I utrustningsrankingen hittar vi Marcela på en ganska klar förstaplats medan Ove och Kenta finns på en andra respektive tredje plats på herrsidan.

Också Internationella styrkelyftförbundet (IPF) har rankinglistor baserat på de internationella tävlingarna under året, du hittar dem här. Främsta noteringen där är Oves fjälde plats i rankingen för klassisk bänkpress men också Marcela, Kenta och Stina finns med i dessa listor.

Inför det kommande tävlingsåret finns det mycket att se fram emot. Personligen är det våra juniorer, Liam och Andre, som jag hoppas skall kunna prestera bra under junior FM i slutet av januari och efter det kanske båda kan komma att vara aktuella för landslagsupdrag!

Vårt  Instagram konto där vi lägger ut lite blandade bilder på både stort och smått som händer i vår värld har idag 188 följare och på vår facebook sida fortsätter vi att länka in nyheter kring vår tävlingsverksamhet, främst för att sprida nyheter som läggs ut på hemsidan, idag har vi 580 följare där.

Gott Starkt år till er alla!

WWW.KRAFTSPORT.NU