KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Delgrensbrons i bänken till Marcela under VM i styrkelyft

ÅKKs Marcela Sandvik tävlade under dagen på årets VM i styrkeyft som avgörs i Halmstad, Sverige. Hon tävlade i vanlig ordning i damernas 52kg klass där hela arton lyftare kom till start. För Marcelas del så var det långt upp resultatmässigt till de bästa sett till totalen, men målet för dagen var istället att kunna vara med och slåss om en delgrensmedalj i paradgrenen bänkpress.

På grund av det stora antalet lyftare så kördes klassen i två olika grupper och Marcela hamnade i den grupp som hade lite lägre anmälningsvikter, där fanns inte några andra av de bästa bänkpressarna med så hon hade inte några andra resultat att gå på utan fick köra på och försöka få med sej ett så bra resultat som möjligt och sedan hoppas på att det skulle räcka. Efter att endast ha fått med sej ingångsvikten på 142,5kg i den inledande knäböjen så var det sedan dags för bänkpress. Första lyftet på 115kg gick utan problem och 120kg i andra kom också hela vägen upp. I sista lyftet kämpade hon upp 122,5kg, men lyftet underkändes med 2-1 av domarna och hon fick nöja sej med 120kg den här gången. Sedan var det som sagt bara att vänta, och det blev spännande, men då alla bänkar var klara så stod det klart att Marcela plockade hem bronset på samma vikt som en av de Ukrainska lyftarna men på lättare kroppsvikt. Guld och silver i bänken gick på 140kg respektive 125kg.

I marken drog Marcela 140kg i sitt fösta lyft, bergärde sedan 145kg till andra men det var fört ungt och hon stod sedan över sista lyftet. Detta räckte till 402,5kg och en fjortonde plats totalt. Segrare totalt blev Salnikova från Ryssland på 525kg, silvret gick till Ochoa från Equador på 500kg och bronset till Ukrainas Shlopko på 482,5kg.

En intressant notering är att trotts att det här hemma och även nationellt i Finland är ett ganska svalt intresse för att köra styrkelyft med utrustning så fylls klasserna upp rejält då det drar ihop sej till VM, där vill alla de allra bästa vara med!

Resultatlistor från dagen kommer att dyka upp här och videostreamen finns här.

Marcela kommer inte att ligga på latsidan den närmaste tiden då hon ännu har två tävlingar kvar innan året är slut, om ett par veckor är det finska mästerskapen i klassisk styrkelyft för veteraner på schemat uppe i Pornainen, anmälningarna finns här och den 8-9 december körs årets FM i bänkpress med utrustning i Siilinjärv där Marcela kommer att få sälskap av Paulina Lindblad, Kenneth "Kenta" Sandvik och Ove Lehto.

WWW.KRAFTSPORT.NU