KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Silver till Marcela på VM i bänkpress

Marcela Sandvik tävlade under dagen på VM i bänkpress nere i Sydafrikanska Potchefstroom, i vanlig ordnign så var det 52kg klassen som gällde för henne. och fyra lyftare kom till start i klassen.

Ryskan Yana Zadorina fick stå för favoritskapet medan Marcelas "jobb" för dagen var att focusera på silvret genom att hålla undan för japanskan Kaori Nagaya-Shirakawa. Japanskan satte 112,5kg i sitt första lyft vilket innebar att Marcela kunde gå in på den för henne ganska bekväma vikten 115kg i sitt första lyft vilket inte vållade några problem. Rysskan klarade 125kg i sitt första lyft och tog därmed ledningen. Marcela gick på 120kg i andra för att säkra silverplatsen, japanskan bommade på 117,5kg medan ryskan dundrade på med 130kg i sitt andra lyft.

Japanskan bommade också sitt sista lyft på 120kg vilket innebar att Marcela redan hade silvret säkrat då hon gick in på sitt sista lyft och då fanns det bara en sak att göra, gå för guld genom att lasta 132,5kg, hela sju kilo över personbästat. Hon fick till ett bra försök men kanske inte helt oväntat så blev det för tungt och i slutänden så hade det inte spelat någon roll placeringsmässigt då rysskan klarade 132,5kg i sitt sista lyft och hon vägde mindre än Marcela så det skulle slutat med silver oberoende. Marcela kan i alla fall lägga ännu en VM-medalj till den långa raden som hon redan har, grattis!

Resultat från tävlingen finns här och video finns här.

I morgon tävlar Kenneth "Kenta" Sandvik då +120kg klassen avgörs.

WWW.KRAFTSPORT.NU