KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Sex ÅKK-lyftare tävlade på SFIM i bänkpress


Årets SFI-mästerskap i bänkpress avgjordes uppe i Nykarlby, som vanligt så var det en klassisk tävling och en med utrustning, den klassiska tävlingen lockade hela 33 lyftare till start varav sex från ÅKK medan utrustningstävlingen endast hade en startande.

Lättast för dagen för ÅKKs del var Jack Jansson som tävlade ensam i 66kg klassen, han satte 80kg i första lyftet men bommade sedan sina två sista försök på 90kg, första guldet var dock bärgat.

Niklas Strand tog ner sej till 74kg klassen och fick där med sej 127,5kg i sitt sista lyft vilket räckte till en silvermedalj efter Jakobstads Janne Nyberg på 135kg. Brons till Jakobstads Anders Enkvist med 125kg. Totalt fem lyftare deltog i klassen.

Tre lyftare deltog i 83kg klassen, vassast var ÅKKs Sebastian Eriksson som tryckte upp hela 177,5kg i sitt andra lyft, han försökte även på 180kg i sista men bommade det och skadade sej tyvärr, vi får hoppas att det inte var något allvarligt. 177,5kg räckte dock till nytt SFI-rekord i klassen. Silver och brons till Hangö genom Johan Henriksson och Joakim Lingell på 157,5kg respektive 125kg.

93kg klassen hade sex lyftare med däribland ÅKKs Hannes Immonen och junioren Liam Kagg. Hannes var missnöjd med sin instatts tog ändå hem silvret med ett lyft på 155kg. Guldet gick till Hangös Stefan Westerholm med 175kg, brons till Malax IFs Kristian Kulla på 137,5kg. Liam slutade sexa på nya personbästat 105kg vilketär nytt åländskt juniorrekord.

105kg klassen var dagens största med sju deltagare, ÅKKs veteran Klas Helén slutade sexa efter att ha klarat 105kg i andra lyftet, han försökte sedan på 110kg i sista men bommade. Guldet gick till Jakobstads Jani Syrjälä på 165kg, silver och brons gick till Nykarleby genom Peter Karlström respektive Markus Granö på 142,5kg respektive 140kg.

Sex damer fanns på plats under dagen och i vanlig ordnign så var det Sibbos Susanna Törrönen som imponerade mest genom att sätta nytt finskt rekord i 84kg klassen med ett lyft på 133,0kg.

I utrustningstävlingen var det Nykarlebys Stig Björkqvist som tävlade i 83kg klassen där han satte 187,5kg i första lyftet men sedan fick två bommar på 195kg.

Kompletta resultat från tävlingen finns nedan.

 

WWW.KRAFTSPORT.NU