KRAFTSPORT.NU

Ålands Kraftsportklubb r.f.

Topic-icon SVNL informerar 2020

More
3 years 11 months ago #774 by kenta

- Fr.o.m 1.1.2020 får klassiska lyftare och utrustningslyftare lyfta i samma grupp på (lokala) tävlingar, så man behöver inte ha separata tävlingar som tidigare. Så man får väl markera de utrustade lyftarna på nåt sätt i resultatlistan.

- Fr.o.m 1.3.2020 måste kvalgränsen till utrustnings-FM göras på en utrustningstävling.

- Kvalet till internationella mästerskap måste göras på motsvarande FM-tävling. Alltså kval till bänk-EM och -VM ska göras på bänk-FM. Tidigare har man kunnat klara kvalgränserna på SL-FM också.

Please Log in to join the conversation.

More
3 years 7 months ago - 3 years 7 months ago #781 by kenta

Hanna har gått igenom senaste Voimanostaja och översatt till svenska. Detta är de viktigaste grejerna:

SVNL har en ny viceordförande - Kaj Mattila

Förbundets träningsutskott arrangerar utbildning för instruktörer som kan presentera styrkelyft som sport på olika gym, evenemang mm. Dessutom utbildas tränare samt arrangeras landslagsläger.

Markku Kemppainen koordinerar alla ärenden angående alla landslag.

Antidoping:
På länken https://www.suek.fi/toimintakiellot finns en länk till en lista på alla idrottare i Finland som har fått verksamhetsförbud inom idrott.
En licensierad idrottare som tävlar under Finlands Styrkelyftförbund får inte delta till exempel på en strongmantävling, även om Finnish Heavy Events association som ordnar dem, ingår i antidopingsystemet, om man inte kan försäkra sig om att ingen av de andra som tävlar har verksamhetsförbud inom idrott.
Om klubben ordnar en tävling eller annat evenemang som inte har direkt med styrkelyft att göra, är klubben skyldig att se till att ingen som har verksamhetsförbud deltar i evenemanget.
Dvs det som var klart sedan förut var att man inte själv får delta i någon roll till sådana tävlingar som inte lyder under dopingreglerna, men nu är man alltså skyldig att ta reda på status på de andra deltagarna på olika evenemang eller tävlingar man är med i.
Förbundet kommer under året att ta ställning till om man som företagare får sälja tjänster eller arbeta i tävlingar som ordnas av ett annat förbund.

Nätskolningar
Finlands Etiska Idrottens center har på sin hemsida en nätskolning om antidoping. Man får certifikat på att man har genomgått den och sedan finns det registrerat på förbundets sida vilka som har genomgått den. Dessvärre på finska.
Det finns en liknande skolning på engelska, anordnat av WADA.
https://adel.wada-ama.org/

Last Edit: 3 years 7 months ago by kenta.

Please Log in to join the conversation.

Time to create page: 0.062 seconds

WWW.KRAFTSPORT.NU